Hlavní obsah

Plzeň hlásí další posílení. Vyškovský tandem se stěhuje do Viktorie

Aktualizováno

Na západě Čech rozhodně nezahálí. Fotbalová Viktoria Plzeň představila v úterý další dvě posily. Z druholigového Vyškova přichází obránce Sampson Dweh a levý halvbek nebo záložník Cheick Souaré, kteří na západě Čech v uplynulé sezoně hostovali. Oba hráči podepsali tříleté smlouvy. Viktoria o tom informovala na webu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparťan Veljko Birmančevič v souboji se plzeňským Sampsonem Dwehem.

Článek

Dweh přišel do Plzně před sezonou, a ačkoliv nejvyšší soutěž do té doby nikdy nehrál, okamžitě se zařadil mezi opory. Dvaadvacetiletý liberijský reprezentant nastoupil k 48 soutěžním utkáním a vstřelil dva góly. Výrazně tak pomohl Viktorii k třetímu místu v lize i k postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a do finále domácího poháru.

„Sampson se velmi rychle adaptoval, dokázal si vybojovat pevné místo v sestavě a své kvality prokazoval jak v ligových zápasech, tak i na evropské scéně. Naše rozhodování tedy bylo zcela jasné, jeho setrvání v našem dresu je důležitou zprávou,“ uvedl sportovní ředitel plzeňského klubu Daniel Kolář.

„Ve Viktorce se cítím šťastný, máme tady dobrou partu a odehráli jsme skvělou sezonu. Už teď se těším na novou, která bude pro nás všechny opět plná velkých výzev,“ řekl Dweh, který v anketě Ligové fotbalové asociace obsadil druhé místo v kategorii objev sezony za zlínským Tomem Slončíkem. Od nového ročníku budou spoluhráči, devatenáctiletý záložník se v pondělí stal první letní posilou Západočechů.

Jednadvacetiletý Francouz Souaré zamířil do Viktorie z druholigového Vyškova až v zimě a nebyl zapsaný na soupisku pro evropské poháry. V lize a poháru se ale postupně propracoval do základní sestavy a z pozice levého halvbeka v 16 soutěžních utkáních zaznamenal tři góly a pět asistencí.

„Chvilku trvalo, než se plně adaptoval, což bylo důsledkem lehčího zranění v průběhu zimní přípravy. Pak ale naplno ukázal své silné stránky a přínos pro tým. Nad jeho setrváním ve Viktorce tedy nebylo pochyb,“ řekl Kolář na adresu odchovance Marseille.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.