Hlavní obsah

Peníze nechodí, kádr se rozpadá. Kladrubský se musí ptát přes média: Co bude s klubem dál?

Sám přišel do kabiny Táborska, aby soupeři pogratuloval k dobrému výkonu v baráži o první ligu. Následně si asistent Českých Budějovic Jiří Kladrubský sám vyžádal, aby mohl mezi novináře. I když se Dynamo udrželo po domácí výhře 2:1 a remíze 1:1 v odvetě mezi elitou, klub teď čekají těžké časy; peníze nejsou. A vše závisí na majiteli Vladimíru Koubkovi.

Foto: ČTK / Pancer Václav

Asistent trenéra Českých Budějovic Jiří Kladrubský

Článek

„Těžký dvojzápas, klobouk dolů před Táborskem. Naštěstí jsme zvládli, co si všichni přáli. Tedy dojít do baráže a ligu zachránit. Neskutečné. Příběh, co jsem od ledna prožil, se nedá vymyslet. Zestárnul jsem tak o deset let. Myslím i s ohledem na to, co se děje v klubu,“ začal Kladrubský upřímně a naznačil, jakým směrem se bude tisková konference ubírat.

Kdy vám bylo nejhůře?

Nikdo nám v zimě nevěřil, byli jsme čtyři body minus. Myslel jsem, že bude baráž více v klidu. Máme charakterově výborné mužstvo. Osm lidí končí, někdo má podepsáno jinde, přesto kluci dýchali za Dynamo. Ale co bude dál? Nemáme skoro žádné hráče, za 14 dní začínáme přípravu. Ptám se přímo majitele. Byl s námi v kabině, tyto otázky padly. Ale on neodpověděl. Takže se tážu skrze vás novináře, co s Dynamem bude dál, co s ním zamýšlí. Na klubu mi záleží.

Ví se, že finanční situace není optimální.

Dnes je druhého, máme mít výplaty. A je mi úplně jedno, jestli mě vyhodí. Opakuji, na klubu mi záleží. Kluci makali za Dynamo, máme jako tým právo vědět, co bude dál. To mě zajímá nejvíc. Řekl jsem to nejen já, ptali se i hráči.

„Koubek ven, Koubek ven,“ skandoval kotel Dynama opakovaně v průběhu zápasu na půdě Táborska.

Řešíte to s majitelem Koubkem intenzivně?

Jde o dva týdny starou záležitost, kdy jsme se ho ptali. Jenže nepřišel. Proto jsem sám poprosil, abych mohl na tiskovku. Abych se ho zeptal přes média.

Sám chcete na lavičce pokračovat?

Vůbec nevím, co bude. Teď říkám něco a zítra už nemusím být trenér. Práce mě baví a naplňuje. Jenže mančaft se rozpadá. Opravdu odejde asi osm hráčů. Zachránili jsme se jen díky klukům. Díky tomu, jací jsou. Nic nás nezlomilo. Ani to, že jsme nedostávali výplaty. Smekám před nimi klobouk.

Co jste jim po záchraně řekli?

Poděkovali za přístup a celý půlrok, co jsme u kormidla. Strašně mě to vyždímalo, teď si dáme pivo. Člověk neřeší jen fotbal. Na někom je vidět, že peníze nejsou. Třeba na Musovi Allim. Chápu. Také mám dvě děti a manželku, která se ptá, proč tam chodím, když nedostáváme peníze. Měl jsem potřebu to veřejně říct. Udrželi jsme se jen díky kabině. Nikdo jiný v tom prsty nemá.

Dovedete si představit, co by se dělo v případě sestupu?

To se taky můžeme zeptat. Prostě nikdo neví, co teď bude. Asi jen majitel. Mě by to ale strašně zajímalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.