Hlavní obsah

Pardubice posílil švýcarský obránce

Fotbalisty Pardubic posílil švýcarský obránce Louis Lurvink. O příchodu dvaadvacetiletého stopera z druholigového Schaffhausenu informoval aktuálně třináctý tým nejvyšší české soutěže na svém webu. Hráč na východu Čech podepsal víceletou smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský stoper Louis Lurvink ještě v dresu Basileje.

Článek

„Slibujeme si od něho zkvalitnění zadní řady. Vidím v něm hlavně rychlost a soubojovost. Bude mít také výbornou výstavbu do hry. Mě osobně zaujal tím, jak dostupuje souboje. Není to alibistický fotbalista. Je to zkrátka oživení týmu. Po Pablo Ortizovi by Louis Lurvink mohl být další adept na to, aby se stal miláčkem domácího publika,“ řekl sportovní manažer Martin Shejbal.

Pardubice očekávají, že Lurvink přinese do obrany agresivitu a bojovnost. „Jsem střední obránce, který rád hraje s míčem. Nemám rád dlouhé nakopávané balony, mnohem raději volím rozehrávku nakrátko. V zápasech se snažím být agresivní v soubojích. Snažím se, aby moje hra bavila fanoušky na stadionu,“ popsal svou hru Lurvink, jenž má na kontě jeden start za švýcarskou reprezentační osmnáctku.