Hlavní obsah

Pardubice čekají na nabídky pro Hlavatého, Černý a Vacek budou v týmu pokračovat

Fotbalové Pardubice se pomalu smiřují s odchodem klíčového záložníka Michala Hlavatého, o něhož je zájem v dalších prvoligových klubech. Východočeši se naopak již domluvili na pokračování spolupráce se zkušenými hráči Pavlem Černým a Kamilem Vackem. Sportovní ředitel Vít Zavřel na klubovém webu také uvedl, že se dolaďuje příchod levonohého stopera z Dánska.

Foto: Radek Klier/FK Pardubice

Pardubický Michal Hlavatý

Článek

Pětadvacetiletý lídr týmu Hlavatý se výraznou měrou přičinil o záchranu nejvyšší soutěže, v létě nejspíš odejde. „Situace je taková, že máme na stole několik nabídek, zájemců je více. Je to v jednání,“ uvedl Zavřel na adresu záložníka, který působil také v Plzni a Mladé Boleslavi a ve 116 prvoligových zápasech si připsal 14 gólů.

Pardubičtí i nadále počítají s devětatřicetiletým útočníkem Černým a sedmatřicetiletým záložníkem Vackem. „S oběma hráči jsme už seděli, jednali a domluvili se na podmínkách prodloužení jejich smluv. V další sezoně budou v našem klubu pokračovat,“ potvrdil ředitel.

V klubu naopak končí brankář Antonín Kinský a Východočeši tak hledají nového partnera pro Viktora Budínského. „Zároveň nevzdáváme snahu o návrat Denise Halinského, projevili jsme také zájem o návrat Pabla Ortize. Řešíme i příchod dalších stoperů a uvědomujeme si nutnost posílit kraje obrany. Rádi bychom též přivedli dvě křídla,“ řekl Zavřel.

Dále avizoval, že do klubu má namířeno levonohý stoper z Dánska, který by měl podstoupit zdravotní prohlídku a ve čtvrtek podepsat víceletý kontrakt. Nejedná se však o Kolumbijce Pabla Ortize, který se vrátil do Midtjyllandu. Také o jeho další působení mají Pardubice velký zájem. Z Bohemians se vrací David Huf, stejně jako další útočník, Marzuq Yahaya, který hostoval v Opavě. Východočeši plánují zapojit do přípravy mladší hráče z B-týmu nebo dorostu a šanci dostanou také dva hráči z USA, Diego Velasquez a Diego Zarate.

Klub bude hledat angažmá pro Brazilce Bernarda Rosu a Poláka Bartosze Pikula. Pardubice čekají, zda Dukla projeví zájem o setrvání Matěje Helešice.

  1 : 0 Plzeň - Sparta 1 : 0 dohráno
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta
  3 : 0 Slavia - Dukla 3 : 0 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  1 : 1 Ml. Boleslav - Karviná 1 : 1 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  1 : 2 Teplice - Bohemians 1 : 2 dohráno
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians