Hlavní obsah

Ousoua čeká v derby druhý reparát. Chybět mu bude Kačaraba, doplnit by ho měl Holeš, nebo Kúdela

Má za sebou dvě derby, ani jedno nebylo v jeho podání úspěšné. Slávistický stoper Aiham Ousou v obou zápasech se Spartou opouštěl hřiště předčasně. V podzimním ligovém šlágru na Letné byl vyloučen, v únorovém pohárovém střetu v Edenu byl kvůli mizernému výkonu střídán. V neděli bude urostlý Švéd opět dirigovat obranu červenobílých, která se bude snažit eliminovat Adama Hložka a spol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aiham Ousou ze Slavie Praha.

Článek

V posledním utkání proti Hradci Králové šel Ousou za jasného stavu ze hřiště, trenéři ho střídali. Byl v karetním ohrožení, nemělo cenu riskovat. Význam dvaadvacetiletého rodáka z Mölndalu pro defenzivu sešívaných pro derby ještě vzrostl, protože kvůli zranění vypadl jeho stabilní parťák Taras Kačaraba.

Kdo k Ousouovi? Nabízejí se dvě možnosti. Buď se vedle něj do středu obrany stáhne defenzivní záložník Tomáš Holeš, nebo slávisté vyrukují na rivala s Ondřejem Kúdelou, jenž však po vleklém zranění a takřka půlroční pauze odehrál zatím jen pár minutek v Konferenční lize proti Fenerbahce. Je dost nejisté, v jakém rozpoložení po dlouhé pauze je.

Ousou bude chtít v neděli proti Spartě odčinit dvě předchozí derby, která se mu nepovedla. „Poučil jsem se," věřil švédský legionář v zimě, když se ohlížel za podzimním duelem proti Letenským. Tehdy se pakoval z placu ještě před koncem prvního poločasu po dvou žlutých kartách. Ve druhém případě fauloval unikajícího Lukáše Haraslína, který vstřelil z následného trestného kopu jediný gól zápasu.

První reparát nevyšel. Kapitán švédské jednadvacítky vyhořel i v únorovém čtvrtfinále domácího poháru, kde sešívaní padli se Spartou 0:2. Ousou vypadal nervózně, děsivě chyboval v rozehrávce, dvakrát namazal soupeři do tutové šance. „Tolik chyb neudělal za celý rok," podotkl slávistický asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Teď má Ousou třetí příležitost. Bude v jeho případě platit do třetice všeho dobrého?

Související témata:
  2 : 2 Liberec - Bohemians 2 : 2 dohráno
20240922T18 : 30:00+0200
Liberec vs. Bohemians
Liberec vs. Bohemians
Liberec
Bohemians
  2 : 1 Olomouc - Dukla 2 : 1 dohráno
20240922T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Dukla
Olomouc vs. Dukla
Olomouc
Dukla
  0 : 2 Č. Budějovice - Sparta 0 : 2 dohráno
20240922T15 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice
Sparta
  2 : 2 Ml. Boleslav - Pardubice 2 : 2 dohráno
20240922T13 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav
Pardubice