Článek
Ani na pražské Letné se totiž čas od času napěněná desítka nečepuje, Sparta však přesto figuruje na druhé příčce.
„Pivo ovšem nečepujeme jen během rizikových zápasů. Těžko říci, kolik takových utkání během sezóny bude, protože situaci vyhodnocujeme případ od případu," vysvětluje tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. „Záleží třeba na výkopu utkání, protože obecně platí, že čím později zápas začíná, tím větší riziko hrozí."
Cena čepované desítky se na fotbalových stadiónech samozřejmě liší. Podle našeho průzkumu je půllitr nejlacinější na severu Čech a v Příbrami a Jihlavě, kde stojí 25 korun, nejdražší pak v pražském Edenu, kde přijde na 40 korun.
Občerstvení na ligových stadionech | ||||
---|---|---|---|---|
Klub | Pivo | Klobása | Nealko | Speciality |
Plzeň | 30 | 50 | 35 | Párek v rohlíku 25 Kč |
Sparta | 35 | 60 | 35 | Grilovaný hermelín 70 Kč, sekaná v housce 40 Kč |
Ml. Boleslav | 30 | 45 | 30 | Maso na grilu 70 Kč |
Slavia | 40 | 55 | 45 | Kuřecí křídla 70 Kč |
Liberec | 25 | 25 | 45 | Chipsy 20 Kč |
Zlín | 25 | 50 | 20 - 35 | Bramboráky |
Brno | 30 | 50 | 20 - 35 | Sekaná |
Jablonec | 25 | 45 | 35 | Párek v rohlíku 25 Kč |
Dukla | 30 | 50 | 30 - 35 | Panini 69 Kč |
Teplice | 25 | 45 | 32 | Kuřecí nugety 52 Kč |
Příbram | 25 | 50 | 30 | Klobásový špíz 50 Kč |
Slovácko | 28 | 45 | 25 | Cibulové kroužky |
Olomouc | 30 | 50 | 50 | |
Jihlava | 25 | 40 | 25 | Bramborák 25 Kč, steak 50 Kč |
Bohemians | 30 | 50 | 30 | Chleba se škvarky 20 Kč, šunka od kosti 50 kč |
Baník | netočí se | 50 | 30 | Bramborový placek 50 Kč |
Fanoušci Slavie si vůbec musí za občerstvení ve svém moderním stadiónu připlatit, neboť i ceny klobásy nebo nealkoholických nápojů jsou vyšší než jinde. Pravdou ale také je, že Eden ve svých útrobách nabízí nejširší škálu občerstvení. Kromě klasické klobásy či párku v rohlíku si mohou pochutnat na sekané, kuřecích křídlech či nugetách.
Některé kluby se dokonce snaží fanoušky nalákat na různé speciality. V Uherském Hradišti se třeba těší velké oblibě smažené cibulové kroužky, v Jihlavě domácí bramborák nebo steaky, na pražské Letné grilovaný hermelín, ve Vítkovicích bramborové placky. Přímo vyhlášené je „náměstíčko" ve vršovickém Ďolíčku, kde se prodává jak chleba se škvarky, tak i třeba grilovaná šunka od kosti.
Prodavači u Botiče jsou vůbec nápadití... Když se třeba fotbalisté Bohemians 1905 měli utkat s konkurenční střížkovskou Bohemkou patřící Karlu Kaprovi, podával se v Ďolíčku smažený kapr za lidovou cenu 50 korun.