Hlavní obsah

Ondřeji, chci kvalitní posily, obrátil se Kováč na Kaniu. S majitelem chce řešit i kamery v kabině

Nového trenéra Radoslava Kováče uvedl Liberec v týdnu bombastickým videem „Vítej zpátky, kapitáne“, nyní 44letý kouč představil v odpovědích na otázky fanoušků i svůj realizační tým. Pod Ještěd se jako jeho asistent vrací Miroslav Holeňák. Kováč mimo jiné mluví o posilách, Kaniových finančních injekcích či cílech pro příští sezonu.

Foto: David Taneček, ČTK

Radoslav Kováč

Článek

Byť Liberec Kováč jako hráč opouštěl přesně před deseti lety, i po takové době mu okamžitě ožily vzpomínky na rok a půl dlouhé úspěšné působení pod Ještědem. „Hned mně všechno naskočilo, stadion a vlastně i kabiny zůstaly stejný,“ přiznal Kováč v odpovědích na otázky libereckých fanoušků, které klub vybral a následně zprostředkoval.

Mimo jiné Kováč představil svůj nový realizační tým. Coby asistent se k němu připojí další bývalý kapitán Slovanu a dlouholetý trenér u Nisy Miroslav Holeňák, který se vrací z angažmá ve druholigovém Varnsdorfu. Druhým pobočníkem bude David Mikula, koučem brankářů David Hampel a kondičními kouči Michal Hampel a Tomáš Pupkay.

„Věřím, že uděláme vše pro to, abychom tady byli úspěšní. Samozřejmě Ondra by to chtěl po roce… Určitě čím dřív, tím líp, ale proto jsme podepsali dlouhodobou smlouvu. Věříme však, že už letos tým nachystáme na velmi dobrý výsledek,“ poznamenal Kováč. V příští sezoně chce skončit minimálně do šestého místa.

„Do každé řady bych chtěl jednoho až dva kvalitní hráče, Ondřeji,“ obrátil se Kováč s úsměvem na majitele při odpovědi na otázku, jaké pozice v sestavě by rád doplnil o nové hráče. Blízko do Liberce má z Pardubic záložník Michal Hlavatý a Marek Icha, spekuluje se i o gólmanovi Antonínu Kinském.

Kováč má při výběru posil jedno z hlavních slov. „Tak by to mělo být, samozřejmě se sportovním ředitelem Theem Gebre Selassiem, generálním ředitelem Honzou Nezmarem a Ondrou Kaniou, který nám vždy pustí nějakou injekcičku, aby to dopadlo,“ poznamenal Kováč.

Foto: www.sofascore.com

Trenérská kariéra Radoslava Kováče v číslech.

Často by měl mít za zády kamery, neboť u Nisy se točí osmidílný dokumentární seriál „Slovan Liberec: zpátky na vrchol“ mapující první sezonu Liberce pod Kaniou. „Samozřejmě nám tohle nevadí, ve světě je to úplně běžné a je to hezká věc, ale až budeme řešit nějaké taktické věci nebo to bude v poločase hodně nervózní, tak budeme ještě muset najít nějaký balanc,“ vzkázal Kaniovi, který Liberec převzal na začátku dubna.

Jakou hrou se bude chtít Kováč se svým novým týmem prezentovat? „Určitě vertikálním přímočarým fotbalem. Chtěli bychom být hodně svižní, co se sprintů a náběhů týká, vynikající organizací hry ve všech částech hřiště. Vím, zní to dobře, nebude to jednoduché, ale budeme na tom tvrdě pracovat,“ řekl. S drilem začne 17. června, kdy Liberec startuje přípravu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.