Hlavní obsah

Olatunji mešká přípravu. Začne ji s Libercem?

V Liberci si od něj v příští sezoně hodně slibují, jenže útočník Victor Olatunji s k týmu ještě nepřipojil. Podle plánu měl do přípravy naskočit hned čtvrtý den po jejím startu předminulé pondělí, ovšem čekání se prodlužuje. V rodné Nigérii ho zdržely potíže s vízem.

Foto: fcslovanliberec.cz

Nigerijský útočník Victor Olatunji z AEK Larnaka se zapojil do přípravy Slovanu Liberec na Maltě.

Článek

23letý Nigerijec se měl ke Slovanu připojit již 19. června, ovšem trenér Luboš Kozel se stále musí v ladění mužstva obejít bez něj.

„Victor Olatunji zatím zůstává v Nigérii a připravuje se tam individuálně. Mezitím vyřizuje potřebná víza. K týmu se bude moct připojit, až budou všechny administrativní procesy nigerijskými úřady dokončeny," vysvětlil pro Sport.cz tiskový mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský.

Pro Liberec jde každopádně o komplikaci. „Zahraniční hráči mají delší dovolenou, aby ji měli stejně dlouhou jako ostatní, neboť cestováním do Afriky dva tři dny ztratí. Nastupují v pondělí, kdy bychom měli být kompletní," pochvaloval si před dvěma týdny Luboš Kozel. Teď však už má Slovan za sebou dva přípravné zápasy bez hráče, na něhož by měli na severu hodně sázet.

23letý útočník na jaře ve Slovanu hostoval z kyperského AEK Larnaka, nastřílel za něj osm gólů a severočeský klub na něj na konci května uplatnil opci. Vzhledem k nastavené filosofii Liberce šlo o poněkud překvapivý tah. Spekuluje se o částce 12 milionů korun.

„Určitě se mi líbí, že Slovan koupil Ľuba (Tuptu) a Victora (Olatunjiho), což na mě zapůsobilo skvěle. S nimi může být tým hodně dobrý. Chci hrát nahoře a bojovat o místa, o které by podle mě Liberec bojovat měl," přiznal například Matěj Chaluš, který se do Liberce vrátil na hostování z Malmö.

V posledních dnech sílí spekulace o Olatunjiho přestupu do mistrovské Sparty. Ta se již v závěru minulé sezony zajímala o Tuptu, poté se terčem jejího zájmu stal podle informací Sport.cz právě Nigerijec.

„Věřím, že opce klub uplatnil, aby tu byli a pro Slovan ještě něco odvedli. Jsem za to rád, oba ukázali, že týmu mají co dát. Ale pokud na ně samozřejmě přijde nějaká nabídka, řešit se to bude a je to otázka jednání," reagoval již na startu přípravy na případné odchody staronových posil Kozel.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc