Hlavní obsah

Odchodů bylo už dost. West přivítal Křišťana, Slovácko zkouší i Brazilce de Azeveda

Už bez obránců Michala Kadlece, který ukončil hráčskou kariéru, a Jana Kalabišky, jenž odešel do Pardubic, zahájili fotbalisté Slovácka ostrou přípravu na příští prvoligový ročník. Nový kouč Roman West již postrádá i záložníka Daniela Holzera, který se po vypršení smlouvy rozhodl pro přestup do Baníku, a útočníka Ondřeje Mihálika, jenž se s hradišťským klubem dohodl na ukončení kontraktu.

Foto: 1. FC Slovácko

Záložník Jakub Křišťan posílí v příštím ročníku první ligy fotbalisty Slovácka.

Článek

„Doteď jsme počítali spíš odchody. Bylo jich už dost, a tak věřím, že k žádnému dalšímu nedojde,“ přeje si West. Ve čtvrtek již uvítal i dvě nové tváře. Z Teplic přichází reprezentant do 21 let Jakub Křišťan a na dvoutýdenní testy také bývalý hráč Ostravy Carlos de Azevedo, který na jaře působil ve druhé slovenské lize.

„Křišťan je hráč do středu pole nebo na křídlo,“ pochvaluje si West novou akvizici. „U Brazilce de Azeveda teprve uvidíme, jak se situace vyvine. Pracujeme ovšem i na dalších příchodech. Prioritou je pro nás stoper jako náhrada za Michala Kadlece a defenzivní středopolař. A hodil by se i hráč na kraj hřiště za Dana Holzera,“ naznačil trenér Slovácka přestupové priority.

Chce mít co nejdřív k dispozici aspoň dvacet hráčů do pole. „Za týden hrajeme první přátelský duel s brněnskou Zbrojovkou. Rád bych zátěž rozložil na dvě jedenáctky, protože úvodní tři týdny letní přípravy budou zaměřené především na fyzičku. Toto období vyvrcholí kondičním a herním soustředěním ve Slovinsku,“ prozradil West.

Touží napodobit práci svého předchůdce Martina Svědíka, který s hradišťskými fotbalisty končil v posledních sezonách v lize pravidelně v elitní šestce a dovedl je předloni k triumfu v MOL Cupu i do základní skupiny Konferenční ligy.

„Chci na Martina navázat a nedávným úspěchům se co nejvíc přiblížit. Jsem přesvědčený, že jsem převzal silné mužstvo. Alfou a omegou však bude, aby se nám ho teď povedlo doplnit o kvalitní fotbalisty. Věřím, že brzy najdeme herní tvář a budeme v lize opět konkurenceschopní,“ uvítal by West.

Má radost ze čtvrtečního losu nadcházejícího ročníku nejvyšší soutěže. Fotbalisté Slovácka přivítají na úvod na svém stadionu Slavii. „Lepší už to být ani nemohlo. Snad jen kdybychom začínali na Spartě,“ směje se.

Zápasu s účastníkem Ligy mistrů se West na úvod sezony nebojí. „Bude to pro mě krásná premiéra. Myslím, že pro nás může být výhoda, že narazíme hned zkraje na tak silného soupeře. Budeme se moct doma před našimi fandy vytáhnout. Věřím, že těžké utkání zvládneme,“ přeje si.

Hradišťští fotbalisté poblahopřáli na čtvrtečním tréninku veteránovi Milanu Petrželovi k jeho 41. narozeninám. Rekordman v počtu ligových startů je jen o rok mladší než nový kouč Slovácka. „Je jediný, kdo mi v týmu tyká. Milan je natolik charakterní člověk, že toho určitě nezneužije,“ věří West.

Související témata:
  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc