Hlavní obsah

Obránce Mejdr odchází ze Sparty do třetiligového Rostocku

Fotbalový obránce Jan Mejdr skončil v pražské Spartě a přestoupil do třetiligového německého klubu Hansa Rostock. Devětadvacetiletý hráč působil na Letné dva roky, v minulé sezoně ale nastoupil jen do šesti ligových utkání. O jeho odchodu na první zahraniční angažmá v kariéře informovaly pražský i německý klub na svých webech. Podrobnosti kontraktu nezveřejnily.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Mejdr ještě v dresu Sparty

Článek

„Když jsem se dozvěděl, že má o mě Hansa zájem, tak jsem šanci zahrát si za ambiciózní zahraniční klub samozřejmě využil. Viděl jsem první (domácí) zápas sezony proti Stuttgartu a atmosféra a fanoušci byli fantastičtí. To mi v rozhodování velmi pomohlo,“ uvedl Mejdr na stránkách Hansy s poukazem na nedělní výhru 3:1 před 6200 diváky.

„Se svou dynamikou, rychlostí a zkušenostmi se Jan hodí do našeho týmu, na pravé straně vytvoří zdravou konkurenci, která nás posune. Je to robustní, přesto rychlý hráč a dobrý hlavičkář,“ řekl o české posile ředitel fotbalového oddělení Hansy Amir Shapourzadeh.

Mejdr hrál první ligu i za Hradec Králové, v nejvyšší soutěži má na kontě 63 zápasů a jeden gól. Dalších 119 startů nasbíral v druhé lize, v níž působil v Dukle Praha a Sokolově. Se Spartou získal dva tituly a letos k ligovému prvenství přidal i triumf v poháru. V Hanse bude s novými spoluhráči usilovat o návrat do druhé ligy po letošním sestupu. Bundesligu hrál severoněmecký klub naposledy v sezoně 2007/08.

Související témata: