Hlavní obsah

Netradiční představení dresů. Fotbalisté se vydali na plochou dráhu i dostihové závodiště

Pardubice si pro nadcházející sezonu fotbalové Chance ligy připravily pro své fanoušky video, kde představily zajímavým způsobem nové dresy. Hráči se v novém ošacení vydali na plochodrážní ovál či dostihové závodiště. Východočeský klub tak navázal na další neotřelou podívanou, kterou v červnu udělala pražská Sparta. Ta před samotnou prezentací vytvořila z více než dvou tisíců lidí „S“ na hrací ploše své Letné.

Foto: David Haan/FK Pardubice

Fotbalisté Pardubic představili nové dresy pro sezonu 2024/2025.

Článek

Sparta, Slavia či Liberec udávají nový rytmus sportovního marketingu a lidé se baví. Na vlnu se snaží naskočit i provinční Pardubice, které přišly s neobvyklým způsobem představení nových dresů.

Video zaujalo fanoušky na sociálních sítích svým pojetím. Vojtěch Patrák, který bude pro trenéra Jiřího Saňáka jedním z klíčových ofenzivních hráčů, se vydal na plochou dráhu. Tam si z rukou vítěze Zlaté přilby z roku 2017 Václava Milíka přebral dres v černé variantě.

Vzápětí se vyhoupl záložník Vojtěch Sychra v novém bílém hávu do sedla dostihového koně, čímž klub poukázal na další veliký sportovní fenomén Pardubic. V následujících prostřizích se hráči procházeli před CFIG Arenou i s fanoušky v zádech.

Představovací video se setkalo s velkým úspěchem na sociálních sítích, ale samotný vzhled dresů už příliš slov chvály nesklidil. Největší kritika směřovala k počtu reklam sponzorů.

Zajímavé představení nových trikotů si odbyli také fotbalisté pražské Sparty či Baníku. Ostravský klub přišel s  videem, které zabodovalo na sociálních sítích. Především zaujal modrý pruh, který zdobí střed bílého dresu.

Klub z Letné namísto videa či příspěvku přišel s tím, že na hrací ploše vytvořil z lidí v bílém triku největší „S“ na světě. Konkrétně se sešlo více než dva tisíce podporovatelů, kteří se na mohutné akci podíleli. Právě v rámci této události se pražský klub rozhodl přestavit nové dresy, což si vzal na starost Jakub Pešek.

Spousta týmů se na představení svých trikotů pro novou sezonu ještě chystá. Slavia ukáže dresy 16. července na společném setkání hráčů s fanoušky.