Hlavní obsah

Netradiční chvíle v Liberci. Blbý, tohle se bude řešit dlouho, soukal ze sebe Mikula, jenž vůbec nehrál

Tohle se příliš často nestává. Za Liberec přišel po historickém debaklu 0:5 s Jabloncem mezi novináře hráč, který do derby vůbec nezasáhl. „Ono je jedno, kdo tohle zhodnotí,“ soukal ze sebe Jan Mikula zlomeně po ostudném výprasku, za který se klub svým rozzlobeným fandům omluvil.

Sestřih zápasu Liberec–JablonecVideo: LFA

Článek

Liberecký kouč Radoslav Kováč se před 63. podještědském derby rozhodoval, zda do obrany postaví Jana Mikulu, nebo Maria Purzitidise. Nakonec upřednostnil rodáka ze Soluně a po výprasku 0:5 toho litoval. „Derby je o srdíčku a bylo chybou, že jsem tam Mikyho nedal,“ řekl sebekriticky Kováč. Mikula celý zápas sledoval pouze z lavičky, přesto nezvykle právě on přišel čelit dotazům novinářů. Většinou na tiskové pozápasové konference chodí aktéři zápasu.

„Kluci říkali, aby šel někdo ze starších. Nebyl jsem na hřišti, ale jsem členem týmu. Ono je asi jedno, kdo tohle zhodnotí. Bohužel není ani co hodnotit,“ posmutněle vysvětloval jeden z nejzkušenějších hráčů v dresu Liberce.

U Nisy působí již devátou sezonu a jako hráč už nastoupil do dvanácti podještědských derby. Z toho do osmi vedl modrobílé jako kapitán. Jenže k takovému fiasku se nikdy ani nepřiblížil. „Nebyl to dobrý výkon. Jablonec zaslouženě vyhrál. Nepamatuju si pasáže, kdy bychom byli lepší. A dopadlo to takhle,“ bědoval Mikula. Slovan ve druhém poločase zcela propadl a Jablonec k první vlastní brance z prvních poločasu přidal další čtyři zásahy.

„Jablonec nás přejel. Opravdu jsme nepodali dobrý výkon. Moc tam toho nebylo. Byli lepší a výsledek tomu odpovídá,“ hodnotil 32letý Mikula liberecké fiasko, které budou pod Ještědem vydýchávat dlouho.

„Tohle asi bude mít dohru, prohra 0:5 se bude řešit furt. Nemůžeme si dovolit doma, natož v derby takhle prohrát. To neskončí zápasem, tohle bude pokračovat hodně dlouho,“ připustil Mikula, jenž s parťáky po zápase čelil zlobě naštvaných domácích fandů.

„Bylo to v emocích. Derby je zápas, který jako Liberečák nechcete doma prohrát, a ještě takovým způsobem. Nějaká slova se s fanoušky prohodila, a tím bych to asi uzavřel,“ popsal Mikula. Liberecký klub se večer svým fanouškům omluvil. „Za dnešní derby se musíme našim fanouškům omluvit,“ zveřejnil trojnásobný český mistr na sociální síti X.

„Bolí to. Každá prohra bolí, i když prohrajete jen o gól, tak vás to štve. Ale tohle je úplně jiný pocit. Tohle je blbý…,“ uzavřel smutně Mikula.

  Plzeň - Pardubice dnes 13 : 00
20241006T13 : 00:00+0200
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň vs. Pardubice
Plzeň
Pardubice
  Olomouc - Bohemians dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc vs. Bohemians
Olomouc
Bohemians
  Ml. Boleslav - Ostrava dnes 15 : 30
20241006T15 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav vs. Ostrava
Ml. Boleslav
Ostrava
  Slavia - Sparta dnes 18 : 30
20241006T18 : 30:00+0200
Slavia vs. Sparta
Slavia vs. Sparta
Slavia
Sparta