Hlavní obsah

Neprůstřelná Slavia vytvořila rekord

Takovou defenzivu fotbalová liga nepamatuje. Lídr ze Slavie je prvním celkem v historii české nejvyšší soutěže, který v úvodních devíti duelech inkasoval pouze jednu branku. S takovou se pak zápasy vyhrávají docela lehce. „Ale není to jen o obraně,“ upozornil po nedělní výhře 4:0 nad Bohemians záložník Lukáš Provod.

Sestřih zápasu Bohemians - SlaviaVideo: LFA

Článek

„Pevná defenziva a výborný brankář jsou samozřejmě základ. Ale šlape celý mančaft. Vytváříme odshora tlak, dozadu toho tolik nepropadne. Ale když už ano, tak obránci jsou fantastičtí,“ doplnil středopolař, který v Ďolíčku nahrál na dvě branky.

Jádro neprostupné zadní řady tvořili zatím primárně Tomáš Holeš se znovuzrozeným kapitánem Janem Bořilem a Igoh Ogbu. Jehož od zranění v předchozím zápase s Plzní (3:0) perfektně zastupuje David Zima.

„Musím ho pochválit. V soubojích čelil Júsufovi a pamatuji si snad jediný, který prohrál. Jinak to odskákal, byl skvělý,“ chválil Provod svého parťáka za takřka bezchybný výkon v Ďolíčku.

„Na Júsufa zahrál opravdu skvěle. Když tým dělá chyby vzadu, může to narušit jeho konzistenci. Momentálně to máme nastavené dobře. Síla tam je, ale musíme být obezřetní,“ varuje kouč Jindřich Trpišovský.

Proti Slavii se v lize zatím trefil pouze teplický Abdallah Gning. 17. srpna. Jinak platí branka sešívaných za nedobytnou tvrz. Brankář Antonín Kinský, jenž při zranění Jindřicha Staňka plní roli jedničky, čelí v průměru každý zápas dvěma střelám na branku. V součtu osmnácti, což vskutku není nijak závratný počet.

Parádně vyjdou sešívaní i při srovnání s nejvážnějším konkurentem v boji o titul. Rival ze Sparty inkasoval o osm branek více a soupeře pustil k téměř třicítce zakončení do brankového prostoru…