Hlavní obsah

Neproměněná penalta, pak červená. Co mi v tu chvíli běželo hlavou, není publikovatelné, přiznal Veselý

Fotbalisté Baníku měli zápas 22. kola doma proti Bohemians skvěle rozehraný. První poločas vyhráli 1:0, ve druhé části hráli skoro půlhodiny přesilovku, přesto doma ve Fortuna lize pošesté v řadě nevyhráli. Klíčovým se ukázal být tah trenéra Klokanů Jaroslava Veselého, který v 79. minutě poslal na hřiště Davida Hufa, jenž o čtyři minuty později srovnal na konečných 1:1.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Gigli Ndefe z Ostravy a David Huf z Bohemians

Článek

„Jestli je někdo v lize geniálním žolíkem, pak je to on. Proto jsem si ho do zápasu i přes mírný odpor realizačního týmu prosadil. Měl tuhle roli i v Pardubicích a já mu prostě věřil, že ten gól dokáže vstřelit,“ vykládal trenér Veselý po čtvrté remíze Pražanů z posledních sedmi zápasů.

Ta na hřišti Baníku byla ale obzvláště cenná. V poločase musel ze zdravotních důvodů střídat brankář Michal Reichl, v 58. minutě neproměnil pokutový kop Matěj Hybš a od 63. minuty hráli hosté v deseti poté, co červenou kartu uviděl po osmi minutách na hřišti za úder loktem do tváře Jana Jurošky střídající David Puškáč.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Adam Kadlec z Bohemians a Eldar Šehič z Ostravy

„Co mi v tu chvíli běželo hlavou není publikovatelné,“ usmíval se po utkání Veselý. „Probleskla mi myšlenka, že každá mizérie má své dno a dál už to snad ani nejde. Penalta nás měla nakopnout, ale nakopla spíše domácí. A pak přišlo to hloupé vyloučení, po kterém jsem se bál, že Baník přidá druhý gól a bude to vyřešené,“ vykládal Veselý.

Na Puškáče se po utkání hodně zlobil. „Neviděl jsem ten zákrok, ale kluci z realizáku mi říkali, že to červená byla. Umím pochopit červenou z přemotivovanosti, ale tohle není ten případ. Takovou věc nebudeme akceptovat,“ čílil se Veselý.

Baník přesilovku nevyužil. Stoper Filip Blažek sice vstřelil krásný gól, ale stejně jako v případě Tanka v prvním poločase mu branku zneplatnilo vlastní ofsajdové postavení. „Měli jsme být proti oslabenému soupeři trpělivější, hráli jsme na můj vkus nahoru hodně zdlouhavě. A to i v první půli. Dáváme balony často zpátky a tím dáváme soupeři možnost seskupit se do defenzivní činnosti. Měli jsme přidat druhý gól a tím rozhodnout. Domácí ztrátou jsme znehodnotili výhru v Mladé Boleslavi,“ štvalo trenéra Baníku Pavla Hapala.

Ten musel k prvnímu střídání sáhnout už ve 34. minutě, protože ze hřiště odkulhal Ewerton. Místo něj se poprvé na jaře na hřiště po třízápasovém trestu za červenou kartu v posledním podzimním utkání proti Slavii dostal Abdullahi Tanko. „Ewerton už v týdnu cítil bolest ve stehenním svalu a bylo vidět, že není úplně ve své kůži. Říkal, že to při centru ucítil, proto jsme ho stáhli. Nechtěli jsme riskovat vážnější zranění,“ líčil Hapal.

V tu dobu Baník vedl a soupeře přehrával. I bez kreativního Brazilce si ale tým měl podle Hapala poradit. „Je to pro nás důležitý hráč, ale měli jsme to zvládnout i bez něj. Chyběla nám lehkost, velkým problémem byly nepřesné centry Jurošky i Kpoza, po kterých prakticky neohrozíme bránu. Je to pro nás doma takové zakleté, výsledkově to není dobré, možná je to daň za nezkušenost mladého kádru. Minule jsme dali tři branky, tentokrát jsme ale ve druhé půli překvapivě vypadli z role. Druhý gól by to rozlouskl, bohužel nám je dvakrát vzal ofsajd,“ přemítal Hapal.