Hlavní obsah

Nevypadá to dobře, přiznává Trpišovský. Slavia se strachuje o oporu

Jeden z hlavních favoritů na titul zaváhal hned na začátku sezony. Fotbalisté Slavie v premiérovém duelu nového ročníku nejvyšší soutěže navzdory herní převaze jen remizovali na Slovácku s domácím týmem 0:0. Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský se tak ve svém jubilejním třístém zápase na prvoligové lavičce plného bodového zisku nedočkal.

Sestřih zápasu Slovácko-SlaviaVideo: LFA

Článek

„Je to pro nás hodně nepříjemná ztráta. Taková utkání bychom měli zvládat. V minulosti se nám to v úvodu sezony dařilo,“ uvědomoval si zklamaný Trpišovský. Mrzelo ho, že jeho mužstvo nedokázalo zužitkovat žádnou standardku. „Nenašli jsme ani žádnou individualitu, která by dokázala zápas rozhodnout. Bohužel jsme nebyli tentokrát dostatečně produktivní,“ smutnil.

Podle něj to bylo v úmorném vedru hodně soubojové střetnutí. „Bojovní domácí nás důsledně napadali, což nám dělalo problémy. Bylo vidět, jak oběma mužstvům postupně ubývaly síly. Oba týmy hru po přestávce výrazně zjednodušily. Myslel jsem, že můžeme rozhodnout po nějaké standardce, ale bohužel se tak nestalo. Z mála našich šancí byl nejblíž k vítězné trefě Bořil, bohužel ani on tutovku neproměnil. V klíčových momentech nám chyběla větší kvalita,“ mrzelo Trpišovského.

Pražanům k vítězství nepomohlo ani to, že postupně přišli na hřiště účastníci nedávného evropského šampionátu Tomáš Chorý, Ivan Schranz, David Zima či Petr Ševčík. „To, koho z reprezentantů postavit, byla obrovská alchymie. V týdnu jsme to s jednotlivými hráči probírali a ke konečnému rozhodnutí jsme poté dospěli ve čtvrtek. Na hřiště šli ti, kteří se aspoň na část zápasu cítili. Za pár týdnů nás čeká kvalifikace Ligy mistrů, do té doby bychom měli být co nejvíc sehraní,“ plánoval slávistický trenér.

Na trávník naopak nevyběhl útočník Václav Jurečka, kterému se v minulosti proti jeho bývalému týmu dařilo. Trpišovský odmítl, že to bylo proto, že by byl dvojnásobný nejlepší ligový kanonýr na odchodu ze Slavie. „Nebýt Vlčkova zranění, byl by Jurečka pátým střídajícím. Jenže o jednu naplánovanou možnost změny jsme nuceně přišli. S Vencou nějaká situace je, ale nedá se říci, že by byl aktuálně na odchodu. Spíš mu příliš nevyšla letní příprava,“ vysvětlil. „V příštích dnech možná některé kluky uvolníme na hostování,“ prozradil.

Zranění obránce Tomáše Vlčka, který musel v závěru první půle nuceně ze hřiště, Trpišovský těžce nesl. „To je z mého hlediska na utkání ta největší kaňka. S Tomášovým kolenem to bohužel nevypadá moc dobře. Uvidí se ale po magnetické rezonanci. Po zranění Zmrzlého by to byla další velmi citelná ztráta,“ netají obavy o zdravotní stav další opory.

Související témata: