Hlavní obsah

Nepovedený návrat do ligy. Dva ze tří gólů si gólman Knobloch vyčítal

Proti Liberci odchytal brankář Karviné Milan Knobloch padesátý prvoligový zápas. Jubileum si ale 31letý rodák z Městce Králové zcela jistě představoval jinak. Jeho nový tým dostal tři góly, dva si navíc předpokládaná karvinská jednička vyčítala.

Sestřih zápasu Karviná - LiberecVideo: LFA

Článek

„U toho třetího gólu jsem tam neměl jít. Vyběhl jsem daleko, Tuptič (Ľubomír Tupta) mě přehodil a pak už to měl hodně snadné. Ani u toho prvního inkasovaného nebyla moje reakce nejlepší. Kdybych počkal, možná by to měl střelec (Denis Višinský) těžší,“ svěřoval se Knobloch po porážce 1:3 od Liberce.

Karviná vstupní zápas sezony přitom začala skvěle a ve 4. minutě zásluhou přesné rány Martina Regáliho vedla. „Po herní stránce jsme na Liberec dnes určitě měli. Herně i z pohledu nějaké výstavby odzadu, a vlastně i podle šancí. I tam je to možná na naší straně. Se vší úctou k Liberci, to utkání jsme měli vyhrát my, protože všechny tři inkasované góly byly zbytečné,“ krčil rameny Knobloch, který se do ligy vrátil po dvou letech.

Naposledy ji chytal v dubnu roku 2022 a oblékal tehdy právě dres severočeského klubu. „Už tam ale moc kluků z té doby není. To mužstvo prošlo značnou obměnou, je tam možná šest hráčů, s nimiž jsem hrál. Ale nijak jsme se nehecovali,“ pousmál se Knobloch, jenž v minulých letech působil na Slovensku (Zlaté Moravce) a na Kypru (Karmiottisa).

V minulé sezoně se do Česka vrátil, v Hradci Králové se ale do branky nedostal, a hledal proto nové angažmá. Šanci dostal v Karviné, která hledala náhradu za brankářskou jedničku Dominika Holce. „Milan přišel do Karviné jako brankář číslo jedna. Máme sice dobrou trojici, ale on je z nich nejzkušenější a má v lize nejvíce odchytáno. Věřím, že nám pomůže,“ říkal ještě před ligovým startem trenér Karviné Martin Hyský.

V úvodním utkání zůstal nicméně za očekáváním. V brance místy nepůsobil jistě, což kromě dvou laciných branek potvrdil i momentem v 73. minutě, kdy mu Svozilova malá domů projela pod nohou. Míč naštěstí pro Karvinou nemířil do branky, jinak by z toho byl hodně kuriózní třetí gól.

„Chtěl jsem d něj, aby měl vysoké postavení za obranou a měl tam řadu dobrých momentů. Zvládl to, v brance nepůsobil špatně. Nějaké situace pochytal a byl platný i v rozehrávce. Nicméně souhlasím, že tři góly dost,“ hodnotil Hyský.

S Knoblochem se trenér shodl na tom, že pokud by ligový nováček Denny Samko v 7. minutě zvýšil na 2:0, mohlo se utkání vyvíjet zcela odlišně. „Rozhoduje se ve vápnech a tam jsme neuspěli. Šance jsme si nevytvořili, mohli jsme přidat klidně další dva góly,“ poukázal Knobloch.

S tím Hyský souhlasil."Výkon byl slušný, ale díky neefektivitě a laciným gólům jsme ten zápas nezvládli. V závěru jsme byli netrpěliví a nevytvořili jsme si vlastně nic,“ uznal Hyský, kterému ve vápně scházela potřebná kvalita. I proto trvá na příchodu útočníka.

Dva sledovali utkání přímo na stadionu. Mezi fanoušky seděl pardubický Tomáš Zlatohlávek či exbaníkovec Nemanja Kuzmanovič, jenž je aktuálně bez angažmá. „Opravdu? Kuzmanoviče jsem si nevšiml, Zlatohávka ano,“ pousmál se Hyský. „Něco se děje, ale nemůžu být konkrétní. Věřím ale, že se transfer českého útočníka do Karviné v tomto týdnu podaří dokončit,“ nastínil.