Hlavní obsah

Nepadej tolik, vyčítal mu Rada. Pracuju na tom, dušoval se Chorý

Mohl slavit hattrick, ale ofsajdové postavení mu radost pokazilo. „Rozhodčí mi říkal, že to bylo o centimetry,“ říkal dvougólový Tomáš Chorý. V nedělním zápase s Duklou (3:0) byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti. Výkonu vytáhlého útočníka fotbalové Slavie si všiml i trenér Petr Rada, který s reprezentačním forvardem prohodil po zápase pár kritických i pochvalných slov.

Sestřih zápasu Slavia–DuklaVideo: LFA

Článek

„Gratuloval jsem mu. Je to reprezentant a fandím mu. Říkal jsem ale, aby tolik nepadal,“ vykládal Rada. „Nakonec jsme se shodli, že musí víc ustávat souboje. Venku se totiž tak hraje, musí prostě bojovat. Jestli si potřebuje odpočinout, ať hrají jiní. Spousta hráčů pak leží a zbytečně prodlužuje hru.“

Za pár minut se na stejnou židli při tiskové konferenci posadil i kanonýr Chorý.

A jedna otázka se nabízela…

Co říkáte na Radova slova, Tomáši?

Rozčiloval se na mě při nějakém souboji, který byl kousek od něj. Okopávali jsme se tam s protihráčem a zrovna jsem ani nespadl. Hodně se rozčiloval, až málem za mnou vběhl na hřiště. Já na něj pak taky něco zařval. Na konci jsme si ale podali ruce a společně jsme se tomu zasmáli. S trenérem Radou nemám vůbec žádný problém. Bylo to takové klasické pošťuchování.

Snažíte se na vašem padání pracovat?

Ano. Je totiž pravda, že mi to rozhodčí tolik nepískají. Mám postavu, která k tomu vybízí, že mi to nebude pískáno. Osobně si ale myslím, že jsem proti Dukle tak často na zemi nebyl.

Vstřelil jste dvě branky, ale mohly být i tři. Jak jste viděl ofsajdovou situaci, která vám pokazila hattrick?

Osobně jsem rád za dva góly. Chtěl jsem tam odskočit a bylo to prý o centimetry, což mi říkal i rozhodčí, že zrovna malují čáry. Bohužel se ale potvrdil ofsajd. Chtěl bych však říct, že jsem na hattrick nějak výrazně nepomýšlel. Spíš se snažím myslet na mužstvo, abychom dotáhli utkání do vítězného konce.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Chorý a Lukáš Provod

Bylo těžké přehodit se po velkém zápase v Bilbau zpět na ligu?

Bohužel jsme si ze Španělska nepřivezli ani bod, což nás hodně mrzelo. Je to hodně ošidné, když zahrajete dobře v Evropě a máte se vrátit na ligu. Trochu nás to myslím poznamenalo a v první půli jsme to měli v hlavách. Dostala nás z toho až penalta. Hruška si na míč sice sáhl, ale byla to ode mě rána, neměl by to.

Petr Rada si pochvaloval i vaši vysokou postavu, a že je těžké proti vám hrát. Pamatujete si, že byste někdy nastoupil proti typologicky podobnému hráči?

Upřímně nevím, marně pátrám v hlavě. Mně to však vyhovuje. (úsměv) Mám rád, když mám stopera za sebou a mohu si to hlídat. Trochu mě mrzelo, že v první půli mě málo kluci využívali. Poté se to zlepšilo a dostávali jsme se díky tomu do nebezpečných situací. Měli bychom to více využívat. Může to být naše obrovská síla.

Na podporu darování krve jste nastoupili bez červené barvy na dresu. Neproběhla vám hlavou ale prohra Bílého baletu v El Clásicu s Barcelonou?

Původně jsem na to neměl ani koukat, ale bylo mi to doma nakonec umožněno. Nevím, kolikátá byla minuta, a popravdě mi to projelo hlavou. Včera Real dostal čtyřku a byl to od nich špatný výkon. Postupem času jsem na to ale zapomněl. Myslel jsem jen na svůj výkon. Je hezké podpořit takovou věc, ty lidi, kteří to potřebují. Jsem rád, že můžeme fotbalem pomáhat.

Míč si při penaltové situaci vzal do ruky Malick Diouf. Nakonec jste ji ale zahrával vy. Jste exekutorem číslo jedna?

Byla to spíše nějaká hra od něj. Exekutorem číslo jedna jsem já. (smích)

  1 : 0 Plzeň - Sparta 1 : 0 dohráno
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta
  3 : 0 Slavia - Dukla 3 : 0 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  1 : 1 Ml. Boleslav - Karviná 1 : 1 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  1 : 2 Teplice - Bohemians 1 : 2 dohráno
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians