Hlavní obsah

Neodbarvený Vydra má problém. Zasedne týmová rada, prozradil mladoboleslavský kapitán

Někdo to rád blond. V případě mladoboleslavských fotbalistů se zřejmě nedá říct, že by měli tuhle barvu vlasů rádi, ale i tak se jí nevyhnuli. V kabině Lokotrans arény padla sázka, že pokud postoupí do základní skupiny Konferenční ligy, všichni hráči si udělají na hlavě světlý přeliv. V zápase se Slavií, který Mladá Boleslav prohrála 0:2, se však našly i tmavé výjimky.

Sestřih zápasu Mladá Boleslav–SlaviaVideo: LFA

Článek

Byli téměř jako jeden muž. Marek Suchý, Jakub Fulnek či Marek Matějovský. Všichni zkušení borci z kádru Mladé Boleslavi se opravdu odbarvili a jejich hlavy zdobí blonďaté přelivy. Na hřišti se však objevil Patrik Vydra, který tentokrát nevyčníval fotbalově, ale spíše svým „netýmovým“ vzhledem.

„Říkal, že to ještě nestihl. Sdělil nám, že byl s reprezentací a měl málo času. Každopádně ale zasedne rada, která se usnese, zda to přejdeme či bude muset něco dát do kasy. Domluva byla na zápas se Slavií, což nedodržel,“ prozradil Suchý. Nutno zmínit, že Daniel Langhamer, který byl s Patrikem Vydrou na srazu české fotbalové reprezentace do jednadvaceti let, se již odbarvit stihl.

Mladého středopolaře, který se ještě nestihl odbarvit, se však zastal na tiskové konferenci mladoboleslavský tiskový mluvčí Jiří Koros. „Odbarvit jednu hlavu trvá tři a půl hodiny. Kadeřnictví byly opravdu narvané. Možná i proto to Patrik Vydra nestihl,“ říkal.

Suchý má v nepřítomnosti Marka Matějovského na hřišti na ruce kapitánskou pásku. Svým spoluhráčům jde příkladem nejen z hlediska fotbalových výkonů, ale také již zmíněnou týmovostí.

„Byla to samozřejmě sázka, že pokud postoupíme do skupiny Konferenční ligy, odbarvíme si hlavy. Myslím si, že je to dobrá věc pro stmelení týmu, byť kdybych si měl vybrat, tak to v tomhle pokročilém věku neudělám. Sázka je však sázka,“ smál se mladoboleslavský kapitán.

Zkušený matador však přiznal, že radost jako klasický tmavovlasý muž ze sázky příliš neměl.

„První dny jsem s tím měl velký problém, ale už jsem si zvykl. Teď to pomalu začíná odrůstat a už to není tak hrozné,“ dodal ke speciální sázce, která v prostorách Lokotrans arény proběhla.

Sestřih zápasu Mladá Boleslav–SlaviaVideo: LFA

Pro Suchého je střetnutí se Slavií vždy speciální. Na stadionu v Mladé Boleslavi bylo podle oficiálních statistik téměř pět tisíc lidí a valnou většinu tvořili fanoušci Slavie. Ti nedali zapomenout na svého odchovance a v průběhu druhé půle šestatřicetiletého stopera bouřlivě vyvolávali.

„Upřímně si to nevybavuji, ale patří jim za to obrovský dík. Ke Slavii mám stále vztah. Přece jen mě odchovali a zažil jsem tam krásný roky. Vždy je to pro mě speciální střetnutí,“ říkal mladoboleslavský kapitán.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Stoper Mladé Boleslavi Marek Suchý

Z výsledku však zkušený stoper nadšený být nemohl. Slavia ve střetnutí s domácím týmem z města automobilů vyhrála 2:0 díky trefám Chytila a Dioufa. Na hrotu řádil Chorý, který rozjel obě gólové akce, a Kinský mezi třemi tyčemi udržel čisté konto. Sluší se ale přiznat, že Boleslav byla náročným soupeřem a hned několikrát dokázala zahrozit.

„Chtěli jsme být aktivní, což se nám v prvních dvaceti minutách dařilo, ale v zakončení jsme nebyli úspěšní. Mrzí nás, že jsme se alespoň netrefili,“ dodal Suchý.

Mladá Boleslav o nadcházejícím víkendu narazí na fotbalisty Pardubic. Střetnutí odehrají v neděli od 13 hodin na domácí půdě v Lokotrans aréně. Do bojů v Konferenční lize pak vstoupí 3. října na hřišti arménského týmu Noah.