Hlavní obsah

Nemá cenu být diplomat. Takové góly jsem rovněž dostal, tvrdí bývalý brankář Koubek

Trenér Plzně Miroslav Koubek dostal k nedělním 73. narozeniny dárek v podobě velkého kiksu gólmana a nádherného gólu znamenající remízu. Viktoria hrála po postupu do základní skupiny Evropské ligy na hřišti Liberce nerozhodně 1:1 a pod Ještědem prodloužila neporazitelnost v této sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kouč Plzně Miroslav Koubek není spokojen s výkonem svých svěřenců v úvodu utkání v Liberci.

Článek

Plzeňští drželi čtyři ligové zápasy v řadě čisté konto, ale u Nisy inkasovali teprve druhý gól v soutěži nesmírně lacino. V 66. minutě domácí Marek Icha poslal centr do šestnáctky, jenže Marián Tvrdoň si míč srazil do vlastní branky. Obří minela!

„Dostali jsme zvláštní gól, ale stane se. Jinak velmi dobře chytající Marián tam balon pravděpodobně podběhl, ale nevím, co se tam stalo, ještě jsem s ním nehovořil,“ okomentoval Miroslav Koubek na pozápasové tiskové konferenci gól, který byl nakonec do statistik zapsaný jako vlastní.

„Byla to velká chyba, nebudeme hledat nějaká diplomatická slova. Ale tohle se stane každému brankáři. Také jsem to prožil a ve své kariéře takové dva tři góly dostal, kdy vám to tam najednou propadne, ani nevíte jak,“ zhodnotil Koubek jako bývalý gólman.

„Byla to komplikace v utkání, naštěstí jsme z něj vydolovali alespoň bod,“ doplnil. Modrobílí nevedli ani deset minut. Čtvrt hodiny před koncem se parádní střelou z 25 metrů blýskl střídající Matěj Vydra. Mířil levačkou parádně k tyči, gólman Jan Hugo Bačkovský se po míči natahoval marně.

„Cením si morálky mužstva, které šlo po vystřídání tvrdě za vyrovnáním, což se velmi rychle povedlo. Konečně se trefil Matěj. Říkal jsem, že až se jednou trefí, třeba dá další dva góly. Teď dal alespoň jeden. Potom tam byla situace v závěru, kterou nechci komentovat. Myslím sólový nájezd Jirky, ať si udělá obrázek každý sám. V závěru měl ještě Liberec šanci, kde nás Marián musel po centru z levé strany podržet. Nějakým způsobem jsme to odbojovali, ale celkově s těžšími nohami, běžecky to nebylo úplně ono,“ přiznal Koubek, jehož mužstvo ve čtvrtek postoupilo do základní skupiny Evropské ligy.

Koubek ve srovnání s pohárovým utkáním v Edinburghu udělal v základní sestavě jen dvě změny. Debut si v dresu Viktorie odškrtly dvě posily z minulého týdne, srbský obránce Svetozar Markovič a Ghaňan Prince Kwabena Adu.

„Rozhodli jsme se po vzájemných konzultacích. Tréninkový proces byl velmi krátký, hráči viděli videa naší hry. Hlavně Marko potřeboval vidět, jak hrajeme. Projevil zkušenost, obstál velice dobře. U Prince mě mrzí, že neproměnil šanci z malého vápna, ale ještě se na to musím podívat. Myslel jsem, že jde o tutový gól. Je vidět, že se s mužstvem ještě musí trochu sžít, abychom využili jeho největší přednosti, což je rychlost, dynamika a síla v soubojích. Na tom ještě musíme zapracovat, ale určitě nezklamal,“ zhodnotil Koubek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články