Hlavní obsah

Nejlepší výkon na podzim! Chtěli jsme vyhrát asi víc než Sparta, zářil Koubek

Aktualizováno

Jak byl po čtvrtečním zápase na PAOK v Evropské lize rozladěný ze ztráty dvoubrankového náskoku, o to víc trenér Plzně Miroslav Koubek zářil po nedělním ligovém skalpu Sparty (1:0). „Skládám týmu velký kompliment,“ rozplýval se kouč Viktorie po utkání v Doosan Aréně, které rozhodl Prince Adu.

Podali jsme jeden z nejlepších výkonů sezony, těší Miroslava KoubkaVideo: Sport.cz

Článek

Co vás dovedlo k triumfu?

Máme velkou radost, po vítězství jsme moc toužili. Asi víc než soupeř. Hlavně mě uspokojuje, jakým způsobem hry jsme k výhře dokráčeli.

Jak tedy?

Aktivita, aktivita, aktivita. Na Spartu se musí hrát nátlakově. Byla jen otázka, jestli jsme to při náročném programu schopni vydržet celých devadesát minut. Smekám před kluky, že v tomto módu vydrželi hrát. Podali zřejmě nejlepší výkon na podzim.

Přitom jste měli na odpočinek o den méně než Sparta.

Ze Soluně jsme se vrátili v pátek večer, teď tým podal takový fyzický výkon. Ani bych nevěřil, že tohle dokážeme. Musíme být na sebe pyšní. Je vidět, že člověk dokáže všechno, pokud chce. Ale není to samo od sebe, musíte být perfektně natrénovaní.

Přiblížil se taktický výkon proti Spartě vašemu ideálu?

Sparta neměla ani jednu šanci, byli jsme určitě nebezpečnější. Přešli jsme na rychlostní hroty, jsme rychlejší. Máme reprezentační zálohu - Kalvacha, Šulce, Červa a vepředu skvělého Adua. Obranná trojka je stabilizovaná. Máme dobré hráče.

Neměl jste obavy, že se na mužstvu negativně projeví nepovedený závěr čtvrtečního zápasu v Soluni?

Vůbec. Na PAOK jsme si udrželi sebevědomí. Nezvládli jsme hru v oslabení a centrované míče. Měli jsme tři stopery, kteří toto nezvládli. Ale věděli jsme, že jsme hráli velmi dobře. I předtím v lize na Baníku. Tohle jsou důkazy, že jsme v dobré sportovní formě. Teď si jen přát, aby nám vydržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Prince Adu a Milan Havel z Viktorie Plzeň oslavují vedoucí gól

Spartu jste díky vítězství odsunuli ze druhé příčky. Budete nyní nahánět první Slavii nebo je podle vás výkonnostně odskočená?

Nejen v mých očích, ale úplně ve všech, pokud nemá člověk silné dioptrie. Slavia je vynikající, ale na každého může přijít útlum. Druhé místo v této fázi soutěže ale není až tak významné.

Zápas rozhodla letní posila Adu, který se v posledních zápasech rozstřílel. Nemáte strach, že v Plzni dlouho nevydrží?

Na trhu to není tak jednoduché. Hráči musejí podávat dlouhodobě skvělé výkony. Nikdo není naivní, aby se nechal unést dvěma povedenými zápasy. Věděli jsme, co v něm je. Nicméně, nikdy dopředu nevíte, jak nový hráč zapadne do týmu. Aduovi se to podařilo rychle. Máme radost, že tady je.

  1 : 0 Plzeň - Sparta 1 : 0 dohráno
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta
  3 : 0 Slavia - Dukla 3 : 0 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  1 : 1 Ml. Boleslav - Karviná 1 : 1 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  1 : 2 Teplice - Bohemians 1 : 2 dohráno
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians