Hlavní obsah

Ligový kanonýr míří na tureckou adresu

Aktualizováno

Dlouho se o tom spekulovalo, nyní to má reálné obrysy. Útočník fotbalové Slavie Václav Jurečka ve čtvrtek míří do Rizesporu, informaci potvrzují zdroje Sport.cz. Pokud nejlepší střelec minulé ligové sezony absolvuje zdravotní prohlídku, upíše se celku z nejvyšší turecké soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Václav Jurečka ze Slavie proměňuje penaltu v zápase proti Olomouci.

Článek

Známý fotbalový insider Fabrizio Romano před časem tvrdil, že se o třicetiletého Čecha zajímají kluby z Německa a Itálie. Jurečkova první zahraniční štace bude nakonec v zemi, která se rozhodně neřadí k nejlepším evropským soutěžím.

Finančně jde ale o lukrativní štaci. O Jurečkově spojení s Rizesporem ve čtvrtek jako první informovaly Seznam Zprávy. Útočník Slavie s reprezentačními zkušenostmi by mohl ještě ve čtvrtek podepsal v Turecku dvouletý kontrakt s opcí.

Server Infotbal.cz připsal, že by mu smlouva bez bonusů měla vynést 1,5 milionu korun měsíčně, což je výrazně víc než ve Slavii.

V ní Jurečka neměl stálé místo v sestavě. Zejména v ligové soutěži za ni nenápadně, ale pravidelně střílel góly, dvakrát se stal dokonce nejlepším střelcem ligy.

V hierarchii útočníků se ale aktuálně řadil až za novou posilu Tomáše Chorého, reprezentanta Mojmíra Chytila nebo perspektivního Daniela Filu.

Jurečka si v aktuální sezoně za Slavii připsal tři starty a dva góly. Trefil se z penalty v lize proti Olomouci a jako náhradník se prosadil v odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Belgii proti Royal Union.

Do Edenu Jurečka přišel v roce 2020 ze Slovácka, poslední období ale vázla jednání o prodloužení spolupráce. Stávající kontrakt mu ve Vršovicích vyprší po sezoně, Slavia má jednu z posledních příležitostí, jak může za jeho odchod něco utržit. V Turecku se uzavírá letní přestupní období v pátek.

Rizespor je aktuálně dvanáctý tým turecké ligy, minulou sezonu obsadil deváté místo. Několik dní před Jurečkou oznámila turecká Kasimpasa příchod jiného českého reprezentanta Antonína Baráka, který bude nedaleko Istanbulu hostovat z Fiorentiny.

Související témata: