Hlavní obsah

Nechat si dát gól z poslední akce před pauzou je hloupé, zlobí se kouč Klokanů

Pětkrát nad Spartou na lavičce Klokanů vedl, ani jednou nevyhrál. Byla z toho jen jedna remíza. „Zápasy se Spartou jsou jako přes kopírák. Bohužel,“ povzdechl si trenér fotbalistů Bohemians Praha Jaroslav Veselý po porážce 1:2 v sobotním duelu Chance Ligy, ve kterém jeho tým vedl gólem Yúsufa.

Sestřih zápasu Bohemians–SpartaVideo: LFA

Článek

„Každý z těch pěti zápasů měl svůj vývoj. Nevím, jestli si Sparta na nás tak věří, ale nedokážeme s ní příznivý výsledek udržet,“ pověděl Veselý. Bilance Klokanů se Spartou je vůbec tristní. Na Letné nad ní vyhráli v české lize za posledních 28 letech dvakrát, u Botiče naposledy v roce 2001.

V sobotu měli zápas s mistrem poněkolikáté dobře rozehraný, srazilo je ale vyrovnání v nastavení první půle. Postaral se o něj parádním volejem Tuci, který byl na zadní tyči zcela sám. Po změně stran už dominovala u Botiče Sparta.

„Zápasy se Spartou rozhodují naše zbytečné chyby. Nechat si dát gól z poslední akce před pauzou gól je hloupé. Tohle prostě musíme dohrát s nulou. Je velký rozdíl, když se soupeřem, jako je Sparta, jdete do druhého poločasu s vedením nebo s nerozhodným stavem,“ podotkl Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťan Veljko Birmančevič (v popředí) vede míč pod dohledem Aleše Čermáka z Bohemians.

Kouče Klokanů namíchl vítězný gól Sparty, kdy si střídající Lukáš Haraslín zaběhl na pas za obranu a předložil před prázdnou bránu Veljkovi Birmančevičovi. Srbský reprezentant nemohl minout. „Šlo rozhodně o řešitelnou situaci. Vlastně oba gólové momenty byly řešitelnější daleko víc než několik šancí, které jsme přežili,“ prohlásil Veselý.