Hlavní obsah

Návrat Olayinky z Bělehradu do Slavie se zadrhnul, proti jsou fanoušci

Nečekaný zvrat. Už se zdálo, že fotbalová Slavia dotáhne návrat křídelníka Petera Olayinky z Crvené zvezdy Bělehrad. Jenže přišel docela velký zádrhel. Proti odchodu Nigerijce do Edenu se staví fanoušci srbského mistra. Těm se nelíbí, že by měl být Olayinka puštěn pod cenou, a Crvena zvezda měla po jejich nátlaku z dohodnutého obchodu ustoupit. Co se bude v tomto příběhu dít dál, je nejasné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka na archivním snímku slaví vstřelený gól v derby s Bohemians.

Článek

Minulou středu na tiskové konferenci před vstupem do nové sezony avizoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, že se sešívaní dohodli s Crvenou zvezdou Bělehrad na přestupu Petera Olayinky. Ústně bylo vše potvrzené, řešily se formality a detaily transferu.

Olayinka figuroval po útočníkovi Tomáši Chorém, jehož červenobílí koupili z Plzně, na druhém místě v seznamu vytoužených posil. Vršovický klub za něj měl do Bělehradu poslat dva miliony eur (50 milionů korun), Crvena zvezda souhlasila.

Jenže Olayinkova cena má být vyšší. Například renomovaný server Transfermarkt, který se hodnotami hráčů dlouhodobě a precizně zabývá, mu přisuzuje cenu šest milionů eur (150 milionů eur). A proti tomu, že by měl nigerijský křídelník odejít za výrazně nižší sumu, se postavili fanoušci Crvené zvezdy.

Informace se objevuje v srbských médiích, například na webu Mozzart Sport. Zdroj serveru Sport.cz ji potvrzuje. Bělehradský klub od dohody po odmítavé reakci fanoušků ustoupil, vysoký funkcionář CZ měl tuhle informaci předat i do Edenu. Slavia má být z jednání srbského šampiona silně překvapená, skoro až šokovaná. Nečekala to.

Podle informací některých srbských médií má navíc Olayinka čelit disciplinárnímu řízení a hrozí mu pokuta za neprofesionální přístup.

Je otázka, jestli se dál jednání ještě nějak vyvinou. Olayinka touží po návratu do Slavie, kde strávil pět úspěšných let a odkud do Bělehradu před rokem zdarma po vypršení kontraktu zamířil. Důvodem má být i to, že jeho manželka má problémy s udělením víz v Srbsku. Další týdny ukážou.

Sestřih zápasu Slovácko–SlaviaVideo: LFA

Slavia už vstoupila do sezony o víkendu remízou 0:0 na Slovácku, klíčová pro ni bude kvalifikace o Ligu mistrů, za dva týdny rozehraje třetí předkolo milionářské soutěže proti belgickému vicemistrovi Unionu Saint-Gilloise.