Hlavní obsah

Nazlobený Rada: Budu muset u té lajny umřít, abych vyvázl bez trestu

Aktualizováno

Po zkrácení trestu o čtyři dny mohl být u obnovené prvoligové premiéry Dukly přímo na lavičce. Radost mu nepřinesla, Pražané podlehli doma fotbalistům Plzně 1:3. Trenérovi Petru Radovi ale možná ještě víc než porážka vadí, že prominutí trestu, o které úspěšně zažádal, bylo vykoupeno podmínkou. „Jednalo se jen o čtyři dny. Prominuli mi je, ale dostal jsem podmínku na dva měsíce. Jsem jako vězeň, který při opuštění domova dostane náramek. Aby byl pod kontrolou,“ kroutil hlavou Rada.

Sestřih zápasu Dukla-PlzeňVideo: LFA

Článek

Původní osmiměsíční stop od disciplinární komise za údajnou rasistickou poznámku vůči tehdejšímu kouči Brna Poláchovi v jarním druholigovém utkání mu stále leží v žaludku. „Viděli jste někde v Evropě, že by trenér dostal osm měsíců? Tady je prostě absence respektu. Trenérovi Brna jsem se omluvil, on omluvu přijal. Ale stejně jsem nemohl na lavičku. Chtějí asi, abych skončil. Kdo? Konkrétní nebudu, nezlobte se,“ podotkl Rada.

Musíme přivést posily

„Hráli jsme proti týmu, který bude bojovat o titul. Kvalita soupeře byla velká. Nicméně musíme nějaké hráče získat. Zatím jsme přivedli dva. Prvnímu je osmnáct, druhý je ze třetí italské ligy. Musíme na doplnění rychle zapracovat.“

Trenér Dukly Petr Rada po utkání s Plzní

I vzhledem k podmínce se dlouhý čas v duelu s Plzní držel. Poprvé vstal z lavičky až po půlhodině. Ve druhém poločase byl u postranní čáry už častěji. Sice zvýšil hlas, ovšem výhradně na své svěřence.

„Já se měnit nebudu. Abych stál u lavičky jako pravítko, to po mně nemůže nikdo chtít. Pořád mi jen tresty prodlužují. Budu snad muset u té lajny umřít, abych vyvázl bez trestu. Ona to není legrace, kromě zákazu činnosti jsem zaplatil pokutu sto tisíc korun. Jestli si někdo myslí, že vydělávám miliony, tak se hrubě plete,“ uzavřel Rada.

Klidně by došel Koubkovi pro pivo

Po sobotním zápase na Julisce 72letý trenér Plzně Miroslav Koubek zavtipkoval na adresu kouče Dukly Petra Rady, který je po něm druhým nejstarším trenérem v Chance lize. Prý je Rada o dost mladší, takže by ho mohl poslat se džbánem pro pivo. „Kdyby mě požádal, klidně bych mu pro pivo zašel. S Mírou jsme si něco prožili, známe se. Dnes už sice respekt ke stáří není, ale já ho mám,“ reagoval Rada.