Hlavní obsah

Návrat Olayinky? V dohledné době nedorazí, transfer je zaseknutý, řekl Trpišovský

Na klopýtnutí a pasivní výkon ze Slovácka (0:0) zareagovali sešívaní výtečně. V sobotu v Edenu roznesli fotbalisté Slavie 4:0 nebohé České Budějovice. „Bylo potřeba zabrat. Přidali jsme spoustu věcí v ofenzivní fázi,“ pochvaloval si trenér Slavie Jindřich Trpišovský, který se vyjádřil i k neuskutečněnému návratu Petera Olayinky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka slaví vstřelený gól v derby s Bohemians. Jeho návrat do Slavie se ale oddaluje.

Článek

Jak důležitá byla pozitivní reakce na nepovedený zápas se Slováckem?

Bylo potřeba zabrat. V obranné fázi jsme na výkon ze Slovácka navázali, soupeři jsme povolili jedinou střelu. V útoku jsme notně přidali. Měli jsme lepší pohyb i rytmus. Pomohl nám i skvělý vstup do zápasu.

Vést v desáté minutě o dvě branky je snový úvod.

Stoprocentně. Kluci si pak víc věřili. Zrychlili jsme hru, posouvali jsme míče přes volné prostory. Je také dobré, že se trefili ofenzivní hráči. Na druhou stranu, nebudeme si všechno idealizovat.

Gólů mělo být víc?

Mrzí mě, že jsme víc neprofitovali z výborné první půle. Měli jsme spoustu šancí. Pokud bychom přidali další góly, mohli jsme být klidnější. Nastřelili jsme břevno, kvůli ofsajdu nám neuznali gól a také jsme trefili soupeře na brankové čáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání proti Českým Budějovicím

Posila z Plzně, útočník Tomáš Chorý, i ve druhém utkání přišel na hřiště až během druhého poločasu. Zatím vás nepřesvědčil?

Musí nabrat rytmus. S reprezentanty, kteří byli na Euru, je to v tomto směru alchymie. Tomáš si navíc zvyká na náš styl, na nový tým. Zatím nemá kondiční kapacitu na celé utkání.

Naopak příjemným překvapením je defenzivní záložník Filip Prebsl. I podruhé byl v základu, dokonce vstřelil gól.

Vypadal dobře na soustředění, přenesl si pohodu do ligy. V zápase na Slovácku jsme měli možná nejhorší běžecké údaje za poslední roky, Filip je měl ale suverénně nejlepší. Potřebujeme takto běžecky připravené hráče. Momentálně je to náš bonusový hráč, jsem s ním moc spokojený.

Na hřiště se dostal za pískotu některých fanoušků i Tomáš ChorýVideo: LFA

Těsně před vstupem do sezony oznámila Slavia návrat Petera Olayinky, který se ale zatím neuskutečnil. Proč?

V dohledné době nedorazí. Došlo k nějakému problému mezi kluby, transfer je hodně zaseknutý. Navíc s týmem Crvene Zvezdy netrénuje, připravuje se individuálně. Tohle také není příznivá zpráva.