Hlavní obsah

Návrat Lingra? Řeší situaci ve Feyenoordu, rád ho přivítám, řekl Trpišovský

V Nizozemsku to mají za hotovou věc - záložník Ondřej Lingr opustí Feyenoord a vrátí se po roce do Slavie. Jak na tuto informaci reagovali v Edenu? „Ondru tady vždycky rád přivítám, ve Slavii má dveře otevřené,“ řekl trenér Jindřich Trpišovský po vítězném ligovém duelu s fotbalisty Pardubic (2:0).

Sestřih utkání Slavia - PardubiceVideo: LFA

Článek

Je tedy příchod Lingra aktuální?

Nemám žádné informace, týkající se pohybu v kádru. Tohle řeší kluci v managementu klubu. Vím, že Ondra řeší svoji situaci ve Feyenoordu. Jak jsem řekl, rád ho tady kdykoli přivítám.

Na spadnutí je příchod Kamerunce Micheze, naopak se mluví odchodech Walema a Jurečky.

Znovu opakuji, nemám žádné takové informace. Soupiska na Evropskou ligu se uzavírá osmého září. Zřejmě budeme reagovat na zdravotní stav, nevypadá to vůbec dobře s Ivanem Schranzem, který se v utkání s Pardubicemi zranil. Potřebujeme rychlostní typy, k tomu se upínáme.

Pojďme k zápasu s Pardubicemi. Nasadil jste do něj devět hráčů, kteří absolvovali středeční náročnou odvetu play off Ligy mistrů proti Lille. Proč jste nesáhl k větší rotaci sestavy?

Upřímně, pokud by nebyla reprezentační pauza a kdybychom hráli s Lille ve čtvrtek, změn by bylo víc. Navíc jsme oba zápasy hráli doma, nemuseli jsme nikam cestovat. K tomu kluci cítili, že i přes vyřazení podali s Lille skvělý výkon.

Nebál jste se, že některým dojdou brzo síly?

Na některých hráčích bylo znát, že mají těžší nohy. Neměli takovou dynamiku, jako ve středu. Ale takový David Douděra… Nevím, odkud vzal taková běžecká čísla po středě. Ještě v pátek nemohl na tréninku pořádně zabrat a proti Pardubicím byl fantastický.

Dlouho jste se ale nemohli gólově prosadit.

Začali jsme dobře, jenže jsme neproměnili několik šancí. Špatná produktivita je jednou ze dvou kaněk. Soupeř ožil, měl nebezpečné střely. Naštěstí jsme dali gól do šatny a po přestávce jsme brzy přidali druhý gól.

Druhou kaňkou bylo vyloučení Filipa Prebsla?

Ano. Sami jsme si zavařili po autu. Vyloučení mě mrzí, mohli jsme si utkání udělat hezčí a klidnější.

Jste překvapený, v jak skvělé formě hrají na podzim Lukáš Provod a El Hadji Diouf, který už vstřelil tři góly?

Lukáš je momentálně jedním z tahounů ofenzivy. Je důležitý i v organizaci presinku. Je stoprocentním profesionálem celou kariéru, má všechno podřízené kariéře. Byl dlouho zraněný, pomohla mu hodně rodina. Dítě, svatba, dodělaná škola. Drží mu zdraví, trénuje naplno, dostává se do běžeckých čísel, která měl před zraněním. Co se týká Dioufa, tak výborně řeší situace v ofenzivě. Má dobrou hlavu, střelu, kopací techniku. Navnímal tým, práci s prostorem. Zvedl se i kondičně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články