Hlavní obsah

Naštvaný slávista. Sezona je dlouhá, jedeme dál, burcuje Bořil

Dobře věděl, že bezbranková remíza je pro jeho tým, který se netají vysokými ambicemi, na úvod sezony málo. Kapitán fotbalistů Slavie Jan Bořil netajil po premiérovém duelu nejvyšší soutěže na Slovácku zklamání z výsledku i předvedené hry. Hodně mu vadilo, že Pražané nevstřelili ani gól, na čemž měl i on svůj podíl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Slávista Jan Bořil (vpravo) v hlavičkovém souboji s Patrikem Blahútem ze Slovácka.

Článek

„Chtěli jsme v Uherském Hradišti za každou cenu vyhrát. Avšak nebyli jsme ve své kůži. Bylo obrovské vedro, ale na to se nechci vymlouvat, byť se v takovém počasí špatně dýchá. Na suchém hřišti jsme však trochu tahali nohy,“ přiznal Bořil.

Připustil, že ztráta hned zkraje nové sezony je pro jednoho z hlavních favoritů na titul mimořádně nepříjemná. „Hodně nás mrzí. Musíme to brát tak, že jsme si odvezli bodík zvenku. Sezona bude dlouhá. Jsou před námi další zápasy. Každé další utkání budeme chtít vyhrát,“ předsevzal si.

Příčinu zdaleka ne optimálního výkonu nehledal Bořil ani v nezvyklé sestavě, v níž chyběli někteří zranění hráči, a účastníci nedávného evropského šampionátu šli na hřiště až jako střídající hráči. „To nemělo velký vliv. Jsme na sebe zvyklí. V nesehranosti určitě problém nebyl,“ dušoval se.

Sestřih zápasu Slovácko - SlaviaVideo: LFA

Sám nastoupil na netradičním postu halfbeka a docela často se dostal k ohrožení domácí branky. „Celou přípravu jsem strávil na stoperu. Jelikož je ale teď zraněný Ondřej Zmrzlý, a i vzhledem k dalším okolnostem, mě trenéři posunuli výš. Zahrál jsem si na této pozici s chutí. Měl jsem dvě šance. V prvním poločase jsem střílel nad břevno. Víc mě mrzí ta druhá. Moji hlavičku kousek za malým vápnem gólman Slovácka Heča chytil. Kdybych dal, brali bychom tři body. V koncovce jsme ovšem neměli potřebnou kvalitu,“ štvalo Bořila.

Ocenil ale výkon fotbalistů Slovácka. „Bylo na nich hodně vidět, že mají velkou touhu nás obrat. Chtěli se na nás vytáhnout, zápas pro ně byl takovým malým mistrovstvím světa. I tak jsme měli utkání zvládnout. Bohužel se nám to nepovedlo. Zůstáváme pokorní, jedeme dál,“ vyhlíží už domácí ligovou premiéru s Českými Budějovicemi.