Hlavní obsah

Náš nejlepší zápas, ale bodově zaostáváme, říká Kováč. V pauze se mu tým rozprchne

Neměl daleko k cennému skalpu silné Plzně, ale nakonec liberecký trenér Radoslav Kováč bral i remízu 1:1. „Bod s ní se samozřejmě se počítá,“ přiznává kouč ambiciózního klubu, který je po sedmém kole na desáté pozici.

Video: LFA

Článek

Před týdnem v Ostravě Slovan na chvilku polevil v soustředěnosti a rychle inkasoval dva rozhodující góly, nyní se mladý tým výpadků vyvaroval.

„V domácích zápasech jsme zatím měli skvělé fáze, bohužel jsme nevydrželi v koncentraci a organizaci po celou dobu. Teď jsme po inkasovaném gólu zůstali organizovaní a koncentrovaní a v tomhle směru to od nás byl nejlepší zápas sezony,“ těšilo Radoslava Kováče, jehož tým se dostal po vlastním gólu gólmana do vedení, ale po deseti minutách srovnal střelou z dálky Matěj Vydra.

Plus a mínus momenty 7. kola Chance LigyVideo: LFA

„Tam jsme trochu propadli ve středu pole. Škoda, kdybychom měli trochu štěstí, tak Miky (Mikula) dal v posledních vteřinách gól, jenže trefil gólmana. Bod s Plzní se samozřejmě počítá, ale škoda, že to nebylo za tři. Kluci by si je dnes zasloužili, ale samozřejmě respektujeme, že soupeř měl taky šance,“ dodal Kováč, jenž se svým trenérským štábem proti účastníkovi základní skupiny Evropské ligy přizpůsobil obvyklé rozestavení.

„Šli jsme trochu níž a změnili rozestavení na 3-4-1-2, abychom měli více prostoru chodit hodně rychle za obranu a po zisku míče měli dobrý přechod, aby to Plzeň měla složitější. Ve čtvrtek hráli zápas, cestovali, chtěli jsme toho jednoznačně využít. Tempo bylo vysoké a záměr to byl. Začátek byl zběsilý, oba týmy měly šance. Podle mě šlo o dobrý fotbal ve vysoké intenzitě. V prvním poločase jsme určitě měli problémy se standardkami, které Kalvy (Kalvach) skvěle kopal a dělali blok pro Dweha. Tam jsme měli problémy a měli štěstí, že šlo o malý ofsajd,“ zmínil Kováč branku Adua z 36. minuty, kterou VAR odvolal pro postavení mimo hru.

„Měli jsme i krátké hřiště s ideálními vzdálenostmi mezi řadami. Šulcík (Šulc) neměl vůbec prostor. To byl samozřejmě cíl, protože kdybychom šli do roztrhaného fotbalu, cítil by se na hřišti jako ryba ve vodě. Je neskutečně běhavý, má skvělý pohyb, takže v tomhle směru jsme pracovali velmi dobře, prostor jsme zahustili a on neměl místo,“ pochvaloval si Kováč.

Nespokojený je však s desátým místem a jen s osmi uhranými body za sedm kol. „Jednoznačně je na čem pracovat, bodově zaostáváme. Tým má však má obrovský potenciál, běžecky jsou na tom kluci skvěle. Kdybychom měli o pět bodů víc, jsme spokojení, takhle je to po velkých změnách tak napůl,“ přiznal Kováč, jemuž se teď tým v pauze z velké části rozprchne.

Hned devět hráčů čeká reprezentace. Pětice Icha, Halinský, Ševínský, Koželuh a Višinský bude bojovat za lvíčata v kvalifikaci na mistrovství Evropy v příštím roce, Tuptu povolal slovenský nároďák, Kayonda Uganda, Enemeho Rovníková Guinea a Varfolomejeva ukrajinská jednadvacítka.

Ve fotbalové Chance Lize se blíží konec přestupního obdobíVideo: LFA

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc