Hlavní obsah

Kanonýr, jenž byl v hledáčku Slavie, míří na Letnou

Zdá se, že sparťanští útočníci dostanou novou konkurenci. Rumunský Rapid Bukurešť už oficiálně oznámil odchod 23letého forvarda Albiona Rrahmaniho, jenž by měl na Letné podstoupit zdravotní prohlídku a být představen jako posila úřadujících českých šampionů. Navíc možná i rekordní.

Foto: Profimedia.cz

Kosovský útočník Albion Rrahmani v dresu Rapidu Bukurešť

Článek

O tom, že Sparta o Rrahmaniho usiluje, se psalo už před prázdninami. Kosovský útočník byl také v hledáčku Slavie, vše ale údajně ztroskotalo ve finální fázi na penězích. Jak přestupové částce, hovořilo se až o osmi milionech eur, tak platebních podmínkách.

Situace se však vyvinula a Sparta se do hry vložila znovu. „Dostaneme za něj pět milionů eur a patnáct procent z případného dalšího prodeje,“ citují rumunská média spolumajitele Rapidu Victora Angelescua.

Konkrétní klub nejmenoval, ale mělo by se jednat o pražskou Spartu, kde se potká se svým spoluhráčem z Rapidu, o dva roky starším krajanem a rovněž letní posilou Letenských křídelníkem Ermalem Krasniqim. A co se týče částky, ve finále by také měla být lehce nižší, ale minimálně na úrovni příchodů Davida Zimy a Nicolae Stanciua do Slavie za čtyři miliony eur, což jsou aktuálně platné přestupní rekordy směrem do české ligy.

Rrahmani se přesunul do Rapidu loni v létě, přestoupil z FC Ballkani za 600 tisíc eur, čímž překonal kosovský rekord. Od té doby si ve 29 utkáních připsal 18 gólů a 6 asistencí.

„Příběh ‚Lewy‘ se bohužel chýlí ke konci, protože náš útočník dnes opustí zemi, aby se podrobil lékařské prohlídce v jiném týmu. Albion tak již nebude součástí kádru Rapidu pro zápas s Dinamem, ale určitě bude kluky na dálku podporovat,“ informoval v neděli Rapid na svých sociálních sítích.

Sparta, která bude hrát na podzim nejhůře základní skupinu Evropské ligy, tak zvyšuje konkurenci v útoku. Nabízí se otázka, zda se zároveň nepřipravuje na odchod některého ze svých ofenzivních hráčů. Nejvíce se zmiňuje jméno Jana Kuchty, jenž po obhajobě titulu sám přiznal, že se by zahraničnímu angažmá nebránil. A zájem o něj dlouhodobě je.

Kromě Rrahmaniho má mít Sparta políčeno také na levého beka Marcose Lópeze z Feyenoordu. Čtyřiadvacetiletý hráč z Peru by byl náhradou za Španěla Imanola Garcíu, jenž se krátce pro přestupu na Letnou dlouhodobě zranil.