Hlavní obsah

Napálil Bořila a vymetl šibenici. Slavii zmrazil gól roku

Fotbalová paráda, která pohříchu v konečném zúčtování nic nezměnila. Fantastická trefa Vachtanga Čanturišviliho pouze mírnila porážku Jablonce se Slavií (1:2). Přitom šlo o gól, který by s trochou nadsázky zasloužil počítat za dva… Jenže regule kopané jsou neúprosné. „Nádherný gól. Ale levačkou snad jeho první v životě,“ pravil kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

Sestřih zápasu Jablonec - SlaviaVideo: LFA

Článek

Gruzínec s dynamitem v noze zapsal v nejvyšší soutěži trefu s pořadovým číslem jedenáct (v sestřihu v čase 1:40) . A pamětníci si možná vybaví, že s tou premiérovou si dal řádně načas. Vždyť po příchodu do Česka čekal na první zářez na pažbě neuvěřitelných 81 zápasů! Mířil totiž výhradně do brankové konstrukce.

„Ve Zlíně jsem ho zažil a nechápal jsem, že má takovou sérii. I v tréninku měl strašně dobrou střelu. Teď to prokázal. Úžasný gól,“ smekl bývalý ligový fotbalista Zdeněk Folprecht v roli experta v O2 TV.

No, Čanturišviliho překrásná branka opravdu nevypadala jako dílo borce, který se někdy v životě střelecky trápil. Na rohu vápna si posunul míč na slabší levačku a práskl do míče. Nadýchaný obstřel si to namířil přímo do šibenice. Pavučiny vymeteny. Gólman Slavie Antonín Kinský se prolétl vzduchem naprosto zbytečně.

Fotogalerie

„Slyšel jsem, jak kapitán (Jan Bořil, pozn. red.) křičí „pravá noha“, aby mě vytlačili doleva. Tak jsem si to zaseknul a trefil to. Docela hezký gól,“ vyprávěl velmi slušnou češtinou Čanturišvili, který kroutí druhou sezonu v Jablonci a předtím kopal čtyři a půl roku ve Zlíně.

„Nádherný gól nás zvedl. Bohužel to nestačilo,“ smutnil trenér Jablonce Luboš Kozel.

Z daleko nadějnějších pozic se totiž Severočeši nedokázali prosadit. „Když hrajete proti Slavii, musíte využívat šance. Ale cítím, že jdeme správným směrem,“ doufá střelec výstavní branky.

Minimálně on má svědomí čisté. Vykřesal totiž naději pro Jablonec z pozice, která se za brankovou příležitost nedá označit ani ve snu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Vachtang Čanturišvili v duelu se Slavií.