Hlavní obsah

Náhrada za Chorého. Plzeň vyhlíží příchod Brazilce

Cizinecká legie ve fotbalové Plzni se možná dočká dalšího člena. Třetí tým uplynulé ligové sezony je podle bulharských médií téměř domluvený na příchodu útočníka Ricardinha. Třiadvacetiletý Brazilec momentálně působí v mužstvu Levski Sofia a mohl by sloužit jako náhrada za Tomáše Chorého, jehož Viktoria pravděpodobně prodá do pražské Slavie.

Foto: Profimedia.cz

Ricardinho (ve žlutém) se má stát novou posilou Viktorie Plzeň

Článek

„Ricardinho odejde. Jeho dalším působištěm bude nejspíš Viktoria Plzeň, která o něj dlouhodobě jeví zájem,“ tvrdí bulharský web dsport s odkazem na exkluzivní informace z dění v klubu.

Podle dsportu dojde k oznámení transferu Brazilce v nejbližších dnech, možná i hodinách. Viktoria o něj údajně stála již v zimě, tehdy ale k dohodě ještě nedošlo.

Ricardinho (celým jménem Ricardo Viana Filho) by se mohl stát náhradou za reprezentačního útočníka Chorého, který má nakročeno do Slavie. Ačkoliv oba borci nejraději nastupují na hrotu, typologicky jde o odlišné fotbalisty. Ricardinho je o osmnáct centimetrů menší, tím pádem tahovější, ale pochopitelně nedisponuje tak skvostnými silovými parametry.

Brazilský forvard v minulém ročníku naskočil do 39 utkání s bilancí 11 gólů a šesti asistencí. Celkem za Levski nasázel dvacet branek v 56 zápasech. Před přesunem do Evropy kopal ve své domovině za Grémio či Atlético Goaniense, krátce působil i v portugalském Marítimu.

Bulharská média informují, že by finančně mělo jít o poměrně lukrativní přestup pro standardy tamní soutěže. Levski totiž v poslední době tuze nerado prodává za drobné, Ricardinho má navíc ještě rok a půl platnou smlouvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.