Hlavní obsah

Naděje pro Dynamo? Zajímá se pět investorů, tvrdí majitel. Klub by rád opustil

Co bude s fotbalem v Českých Budějovicích? Otázka, na niž by rádi znali odpověď fanoušci, hráči a dle nedávných ostrých prohlášení asistenta trenéra Jiřího Kladrubského i realizační tým. Budějovický srdcař si postěžoval na nedostatečnou komunikaci ze strany vedení, chybějící výplaty a nejistou budoucnost. Teď přišla zpráva, která by napjatou situaci mohla trošku uklidnit. „Pět investorů má zájem o vstup do klubu,“ řekl majitel Vladimír Koubek v rozhovoru pro Budějckou Drbnu.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Marcel Čermák z Českých Budějovic a střelec Jan Suchan z Českých Budějovic se radují z gólu.

Článek

„Jeden zájemce je český, tři ze západní Evropy a jeden z Turecka,“ tvrdí Koubek. „Jednám s nimi, aby klub převzali. V případě dohody bych se z fotbalového prostředí rád stáhl,“ dodal muž, který se v posledních měsících ocital pod drsnou palbou kritiky. Jeho slova o nových investorech se redakce Sport.cz u svých zdrojů pokoušela ověřit, ale nedostala jednoznačnou odpověď.

Valná většina fanoušků již dlouho touží po Koubkově odstoupení. Transparenty s nápisem „Koubku, táhni z Dynama,“ se často objevovaly v sektoru budějovických příznivců, ligovými stadiony se železnou pravidelností zněl pokřik „Koubek ven!“.

Majitel Dynama údajně také čelil výhrůžkám, stejně jako jeho rodinní příslušníci. „Na domácí zápasy jsem nechodil, protože jsem byl soustavně napadán. Na doporučení policistů jsem nejel ani do Tábora na klíčový zápas baráže, protože mi v případě neúspěchu mohlo něco hrozit. Míval jsem také polepený barák,“ pravil Koubek.

Situace se jeví tak, že by z prostředí profesionálního fotbalu měl zmizet. Jenže to už je pro některé Dynamáky ohraná pohádka. V lednu Koubek sliboval, že rošáda na postu majitele se blíží. „Brzy bude jasno,“ tvrdil.

Výsledek? S klubem začala spolupracovat britská společnost Footify, vedená mužem s nigerijskými kořeny Lusolou Adewumim. Plácla si s Koubkem, ačkoliv její webové stránky neexistovaly a k nalezení nebyly ani žádné recenze. S prodejem klubu měla pomoci. Nestalo se tak.

„Nedochází k plnění smlouvy, spolupráce už prakticky neexistuje. Společnost se k něčemu zavázala, k tomu ale nedošlo. Měli klub finančně posílit, ale ani to nesplnili. Byli tu (v Českých Budějovicích, pozn. aut.) asi dvakrát,“ prohlásil Koubek.

Fotbalovým zákulisím proběhla i zpráva, že Dynamo, potažmo Koubek, nasekalo dluh ve výši několika desítek milionů korun. Podobné informace již dříve poskytlo i několik se situací obeznámených zdrojů Sport.cz, Koubek je ale kategoricky odmítá. „Máme nezaplacené faktury za dva až tři miliony korun, což není neobvyklé. Po splatnosti jsme zhruba měsíc. Sám mám závazek čtyři miliony korun, který vznikl v situaci, kdy Footify neplnilo to, co mělo a já to řešil soukromou půjčkou na mou osobu,“ vysvětloval Budějcké Drbně Koubek.

Budoucí vývoj klubu je ve hvězdách, možná se ale začalo blýskat na lepší časy. Alespoň trošku. Klub získal prvoligovou licenci a případné dokončení prodeje by všem fanouškům Dynama poskytlo kýženou úlevu.

  2 : 0 Jablonec - Hradec Králové 2 : 0 dohráno
20240928T19 : 00:00+0200
Jablonec vs. Hradec Králové
Jablonec vs. Hradec Králové
Jablonec
Hradec Králové
  2 : 1 Slovácko - Karviná 2 : 1 dohráno
20240928T16 : 00:00+0200
Slovácko vs. Karviná
Slovácko vs. Karviná
Slovácko
Karviná
  0 : 1 Pardubice - Teplice 0 : 1 dohráno
20240928T16 : 00:00+0200
Pardubice vs. Teplice
Pardubice vs. Teplice
Pardubice
Teplice
  1 : 4 Dukla - Liberec 1 : 4 dohráno
20240928T13 : 30:00+0200
Dukla vs. Liberec
Dukla vs. Liberec
Dukla
Liberec
  Ostrava - Č. Budějovice dnes 13 : 00
20240929T13 : 00:00+0200
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava vs. Č. Budějovice
Ostrava
Č. Budějovice
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 30
20240929T15 : 30:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Bohemians - Slavia dnes 18 : 30
20240929T18 : 30:00+0200
Bohemians vs. Slavia
Bohemians vs. Slavia
Bohemians
Slavia