Hlavní obsah

Sparta začne ligu doma, Slavia na Slovácku. První derby v říjnu

Aktualizováno

Úřadující mistři fotbalové ligy ze Sparty začnou nový ročník doma s Pardubicemi. Rozhodl o tom čtvrteční los. Slavii čeká na úvod cesta do Uherského Hradiště. První derby bude v říjnu hostit Eden. Nováček z Dukly Praha se pak mimo hlavní město podívá až v pátém kole, nejdříve přivítá na Julisce plzeňskou Viktorii.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťan Lukáš Haraslín, ilustrační foto.

Článek

Fotbaloví fanoušci si mohou pomalu a jistě začít plnit své kalendáře. Například příznivci Sparty vědí, že se o prvním hracím víkendu 20. a 21. července sejdou na Letné, kde se parta nového trenéra Larse Friise střetne s Pardubicemi.

Slávisté naopak musí hned na úvod počítat s jedním z nejdelších výjezdů, obhájci ligového stříbra se představí na Slovácku. V minulé sezoně třetí Plzeň pak čeká venku nováček z Dukly, Karviná přivítá Liberec, Olomouc se vypraví do Českých Budějovic, Hradec Králové bude hostit Teplice, Jablonec pohárového účastníka z Mladé Boleslavi a do Ďolíčku na půdu Bohemians přicestují zástupci Baníku Ostrava.

První derby se pak uskuteční v Edenu v rámci 11. kola, konkrétně o víkendu 4. a 5. října. Odveta na Letné je naplánována na 8. či 9. března. To se bude hrát 25. kolo.

Co se týče dalších vzájemných duelů „velké trojky“, Plzeň pocestuje do Edenu koncem září v 9. kole a Sparta do Štruncových sadů o měsíc později v kole třináctém. Slavia se na Viktorii vydá ve druhé polovině února a Sparta bude hostit Plzeň až na závěr měsíce března.

„Přesné časy jednotlivých utkání budou upřesněny dle domluvy s televizním vysílatelem O2 TV. Fanoušci mohou pro orientaci v termínech nadcházející sezony 2024/2025 opět využít tradiční eKalendář, který umožní stáhnout termíny zápasů ať už vybraného týmu/týmů, či celé soutěže. K dispozici je na ligovém webu,“ informuje Ligová fotbalová asociace (LFA).

Na podzim se v Chance lize odehraje 19 kol, konec první části ročníku je naplánován na víkend 14. a 15. prosince. Nejvyšší domácí soutěž se pak znovu rozjede 1. a 2. února. Následovat bude nadstavba.

Připomeňme, že liga startuje jen týden po konci fotbalového Eura. Spartu, Mladou Boleslav a Ostravu čeká start 2. předkola evropských pohárů hned mezi 1. a 2. kolem. Jelikož Liga mistrů a Evropská liga doznaly velké revoluce a změn, poslední kola základní fáze těchto dvou soutěží mají termín v závěru ledna. Pauza na přípravu a zimní soustředění se tak velmi zkrátí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.