Hlavní obsah

Milionová posila Slavie otevřela gólový účet. Smekli před ní Bořil i Trpišovský

Moderní wingbek se vším všudy. Navíc už i gólový. Letní posila fotbalové Slavie Simion Michez se poprvé trefila v sešívaném, při svém premiérovém ligovém startu v základu pomohla k vítězství 2:1 nad Jabloncem. 22letý Kamerunec, jenž stál sešívané přes padesát milionů korun, se pomalu začíná vyplácet. „Klobouk dolů před ním,“ smekl kapitán Jan Bořil.

Sestřih zápasu Jablonec–SlaviaVideo: LFA

Článek
Fotogalerie

Při triumfu v Jablonci rychlonohý fotbalista naznačil, co může svému zaměstnavateli přinést. Malovat vzdušné zámky a vynášet Micheze do nebes by bylo ještě předčasné, jeho výkon nebyl bezchybný. Při prvním kontaktu s balonem v zápase například narazil na houšť soupeřů a o míč přišel. Ale jinak se dá konstatovat, že to belgický rodák reprezentující Kamerun poprvé naplno rozbalil.

„Zahrál ještě lépe, než jsme čekali,“ uznale pravil trenér Jindřich Trpišovský.

A nejen kvůli tomu, že zapsal premiérovou trefu v červenobílém. Zadní tyč po stříleném centru tahouna Malicka Dioufa zavřel předpisově a následně precizně zakončil. „Za gól jsme rádi, body od něj očekáváme,“ řekl šéf slávistické lavičky. Ale ještě větší radost mu dělal celkový herní přínos posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Simion Michez slaví svoji premiérovou branku v červenobílém.

„Samozřejmě mu ještě chybí některé návyky. Ale skvěle navazoval hráče, zachránil jednu hodně ošemetnou situaci v defenzivě. Uplatnil rychlost a dynamiku,“ všiml si Trpišovský.

Měl recht. Když Michez nakopl motory podél pravé postranní čáry, ukázal obráncům záda a prostříhané stulpny, nový „protikřečový“ módní výstřelek mezi fotbalisty. Občas jej marně stíhal i velmi dobře rychlostně vybavený Matěj Polidar. A téhož jabloneckého fotbalistu zastavil Kamerunec i v momentu, kdy už se gólman Antonín Kinský takřka připravoval likvidovat samostatný únik.

Nový parťák se zamlouvá i Bořilovi, lídrovi kabiny. „Simion je strašně hodný, pracovitý a skromný kluk. Byl trošku nervózní, chtěl splatit důvěru trenéra. Chytil se krásným gólem. Za mě byl jeho výkon jedno velké plus,“ chválil ho zkušený obránce.

Co na to sám Michez? „Nejsem se sebou stoprocentně spokojený. Ukázalo se, že česká liga je ohromně těžká, ale z gólu a vítězství mám radost,“ vyznal se v rozhovoru pro O2 TV.

Slavia každopádně světu předvedla další diamant, který se bude snažit vybrousit. Jak už vedení avizovalo v létě, když si posilu z Belgie pořídilo.

„O Simiona stálo hodně klubů. Doufáme v podobný příběh, který u nás píše Diouf,“ prohlásil sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek krátce poté, co Michez v Edenu podškrábl kontrakt do června 2028.

Diouf se v aktuální sezoně zařadil mezi nepostradatelné muže v červenobílém, okolo nichž krouží evropské velkokluby. Naváže na něj i Michez?

  1 : 2 Jablonec - Slavia 1 : 2 dohráno
20241020T18 : 30:00+0200
Jablonec vs. Slavia
Jablonec vs. Slavia
Jablonec
Slavia
  0 : 2 Slovácko - Teplice 0 : 2 dohráno
20241020T15 : 30:00+0200
Slovácko vs. Teplice
Slovácko vs. Teplice
Slovácko
Teplice
  4 : 1 Karviná - Č. Budějovice 4 : 1 dohráno
20241020T15 : 30:00+0200
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná vs. Č. Budějovice
Karviná
Č. Budějovice
  2 : 2 Bohemians - Ml. Boleslav 2 : 2 dohráno
20241020T13 : 00:00+0200
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians vs. Ml. Boleslav
Bohemians
Ml. Boleslav