Hlavní obsah

Míč jako horký brambor. Janáček měl ale i dobré zákroky, bránil Lerch chybujícího brankáře Dynama

Dvakrát už držel míč v ruce, ale pokaždé mu vypadl. Brankář Českých Budějovic Martin Janáček se podepsal chybou pod třetí gól Slavie, která v sobotním domácím duelu fotbalové Chance Ligy jasně dominovala (4:0).

Sestřih zápasu Slavia - České BudějoviceVideo: LFA

Článek

Byl to až komický obrázek. Dost možná bude ozdobou silvestrovských party. V 66. minutě si Janáček vyběhl pro nikterak prudký centr na zadní tyč. Míč neudržel, dokázal se ale rychle zvednout ze země a pro balon skočit. Jenže mu opět vypadl. Jak se říká – jako by chytal horký brambor. Záložník Filip Prebsl se vzápětí radoval z premiérové trefy v dresu Slavie. Prázdnou branku nemohl minout.

„Po minulé sezoně jsme si řekli, že musíme posílit na pěti šesti pozicích, včetně brankářské. Bohužel se nezadařilo. S novým vedením klubu, které nyní nastoupilo, se o posilách budeme v týdnu bavit. Filip byl nervózní, ale měl v zápase i dobré zákroky. Nechtěl bych ho kritizovat,“ řekl trenér Dynama Jiří Lerch.

Když v desáté minutě jeho tým prohrával 0:2, bylo mu jasné, že je hotovo. „Když přijdete do Edenu a dostanete ve druhé minutě gól, je po zápase. Hrál jsem tady devět let, na soupeři si potom smlsnete. Po druhé brance nebylo už o co hrát. Nabádal jsem před zápasem kluky, aby nepodlehli atmosféře. Ale bohužel přesně to se stalo,“ litoval Lerch.

Na hřiště se dostal za pískotu některých fanoušků i Tomáš ChorýVideo: LFA

Jeho mužstvo vstoupilo do sezony dvěma porážkami, před týdnem nestačilo doma na Olomouc. Neobává se Lerch, že sebevědomí hráčů dostalo zásah? „Zbraně rozhodně neskládáme. Měl jsem ke klukům po utkání krátký rozhovor v kabině. Řekl jsem jim, že nejsme jediní, kdo na Slavii prohrál. Musíme dát hlavy nahoru a za týden porazit doma Pardubice, abychom se odrazili od nuly,“ podotkl Lerch.