Hlavní obsah

Megatrejd byl utopií, Slavia má zájem jen o Chorého. Pustit ho nechceme, zní z Plzně

Před dvěma týdny se objevila zpráva o chystané megavýměně mezi Slavií a Plzní, ve které figurovala šestice fotbalistů. Robin Hranáč, Pavel Šulc, Tomáš Chorý za Viktorii a slávisté Daniel Fila, Tomáš Vlček, Petr Ševčík. Ukázala se jako nesmyslná. Teď už se mluví pouze o zájmu sešívaných o reprezentačního útočníka Chorého. A podle informací Sport.cz tohle už nesmysl není.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý (uprostřed) slaví svoji branku.

Článek

„Vedení Viktorie není přestupu Tomáše Chorého do Slavie nakloněno, prodat do Edenu ho nechce. Nedává mu to smysl,“ řekl Sport.cz zdroj, který je se situací kolem Chorého dobře obeznámen.

O třaskavém přestupu vytáhlého útočníka jako první informoval inFotbal.cz, který zároveň píše, že by se transfer mohl uskutečnit za 2 miliony eur (50 milionů korun).

Podle zdroje Sport.cz se sešívaní opravdu o Chorého zajímají, nicméně žádná konkrétní nabídka na stole není. Do případného přestupu je hodně daleko a momentálně příliš pravděpodobný není.

Přesunu do Edenu podle informací Sport.cz prý není příliš nakloněný ani samotný hráč. Navíc je otázkou, jak by 29letého útočníka přijali fanoušci Slavie. Na sociálních sítích vyjadřuje s případných transferem drtivá většina nesouhlas.

V Edenu je ale nicméně jedna z vizí pro příští sezonu, ve kterém mistr půjde přímo do základní skupiny Ligy mistrů, mít k dispozici ofenzivní trio Chytil, Chorý a Fila, jenž se vrací z hostování z Teplic a červenobílí s ním počítají.

Každopádně pohyb brzy nastane v plzeňském kádru. Už několik týdnů je domluvený přestup zlínského talentu, 19letého záložníka Toma Slončíka, o kterém Sport.cz informoval. Chybějí jen podpisy na smlouvě. Spekuluje se také o příchodu hradeckého útočníka Daniela Vašulína.

V Doosan Aréně totiž skončil Jan Kliment, další útočník Rafiu Dorusinmi se dává do kupy po operaci křížového vazu v koleně, s jeho návratem se počítá nejspíš až ve druhé polovině podzimu. A Matěj Vydra nenaplňuje očekávání, která do něj klubový management vkládá.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.