Hlavní obsah

Lingr podepsal ve Slavii. Chci do Edenu vrátit trofeje, říká

Aktualizováno

Potvrzeno. Fotbalová Slavia potvrdila, že z Feyenoordu Rotterdam přivedla zpět záložníka Ondřeje Lingra. Pětadvacetiletý reprezentant podepsal v Edenu smlouvu do června 2028. Sešívaní za něj na účet nizozemského mistra pošlou 2,2 milionu eur (cca 55 milionů korun). „Moc rád bych do Edenu vrátil ligovou trofej a pomohl Slavii k titulu a nejlepším výsledkům v Evropské lize,“ říká Lingr pro klubový web.

Foto: SK Slavia Praha

Ondřej Lingr se vrátil do Slavie.

Článek

Lingr se do Slavie vrací po roce a je jasné, že nebyl spokojený se svým vytížením v nizozemském kolosu. Za Feyenoord naskočil sice do 28 soutěžních zápasů, dal v nich čtyři góly, ale na hřišti strávil jen 444 minut. Jeho pozice se nezlepšila ani po letním příchodu exsparťanského kouče Briana Priskeho, ve třech dosavadních ligových zápasech si nezahrál ani minutu.

Proto stál o návrat do známého prostředí, kde cítí šanci hrát. Chce nastupovat co nejvíc. „Mým cílem je, abych se stal opět důležitým členem týmu, jak tomu bylo, než jsem odešel. Ale mnohem důležitější jsou pro mě cíle Slavie. Ta je na prvním místě. Já budu vše dělat stejně tak, jak tomu bylo, než jsem odešel, a to abych pomohl týmu za jakékoliv situace. Ať už je to na hřišti, nebo mimo něj,“ vyznal se Lingr.

Slavia bere prověřeného borce, očekává od něj okamžitý přínos. V hlavě trenérského štábu Jindřicha Trpišovského dle všeho klíčí i myšlenka, že by se v ofenzivě mohl doplňovat s Tomášem Chorým, podobně jako se to v minulé sezoně dařilo v Plzni Pavlu Šulcovi.

Sestřih utkání Slavia - PardubiceVideo: LFA

„Naskytla se možnost získat Ondru za velmi přijatelných finančních podmínek. Neváhali jsme, věříme, že naváže na výborné výkony, které v našem dresu předváděl,“ míní sportovní ředitel červenobílých Jiří Bílek. Před rokem ho vršovický klub prodával za zhruba 100 milionů korun.

„Získáváme hráče s vítěznou mentalitou, okamžitou posilu, která zná naše prostředí, systém. Trenérský tým ví přesně, co od něj čekat. Doufáme, že výraznou měrou přispěje k naplnění našich cílů na domácí scéně, stejně tak v Evropě,“ dodává Bílek.

Slavia stihne zapsat Lingra na soupisku Evropské ligy pro její podzimní část. V předchozím angažmá v Edenu odehrál rvavý ofenzivní hráč 138 soutěžních zápasů, vstřelil 40 gólů, získal titul a dva české poháry.