Hlavní obsah

Ligová kuriozita. Útočník v ofsajdu sebral spoluhráči jistý gól. Sobecké, tvrdí expert

Pokud by na podobné případy existovala fotbalová rubrika, nejspíš by se mohla jmenovat sobec na konec. Muris Mešanovič z pražské Dukly ve víkendovém utkání proti Liberci doťukl do brány míč, který by i bez jeho přičinění doputoval do sítě. Bosenský útočník nesebral jen gól kolegovi Vondráškovi, ale naději nováčka na zdramatizování zápasu. Video odhalilo, že se Mešanovič při zbytečném zakončení nacházel v ofsajdu. A Dukla schytala debakl 1:4.

Kuriózně neuznaný gól Murise Mešanoviče v utkání Dukla - LiberecVideo: LFA

Článek

„Strašně sobecký od Mešanoviče, tohle absolutně nechápu,“ vyťukal síť X televizní expert Zdeněk Folprecht.

Kuriózní moment se na pražské Julisce odehrál v 59. minutě, když domácí prohrávali 1:3.

Z levé strany centroval domácí Šebrle. Na zadní tyči trkl do míče krajní obránce Vondrášek. Balon už proskákal kolem překonaného libereckého gólmana Bačkovského. Když už byl téměř v síti, ťuknul do něj na brankové čáře ještě Mešanovič.

Ochozy jásaly, čtyřiatřicetiletý útočník popadl míč a spěchal s ním na půlku, aby hosté mohli rozehrát. Stav 2:3 a půlhodinka na dorovnání. Jenže rozhodčí Hocek nepovolil rozehrávku, protože se ozvali kolegové od videa.

Sestřih zápasu Dukla - LiberecVideo: LFA

VAR odhalil Mešanovičovo zřejmé postavení mimo hru a komentátoři O2 TV při opakovaných záběrech přemítali: „Je otázka, jestli vůbec musel dorážet. Vondráškova hlavička vypadala sama nadějně.“

Míč by vskutku doskákal do sítě. Na druhou stranu Mešanovič byl rozběhnutý a jako útočník instinktivně nastavil levou placírku.

Jeho titěrný a nepotřebný dotek ale obral Duklu o snížení.

„Neviděl jsem to. Rozhodčí to vyhodnotili jako ofsajd a z mé pozice z lavičky je to těžké,“ líčil trenér Dukly Petr Rada. „Samozřejmě to mrzí, protože to mohl být kontaktní gól na 2:3. Víc mě štve, že jsme promrhali 12 minut druhé půle, což je největší chyba.“

Známého bouřliváka spíš než Mešanovičova hamižnost vytočil lajdácký vstup jeho souboru do druhého poločasu, v němž Dukla třikrát inkasovala. V závěru Slovan přidal ještě jednu trefu a z Dejvic si odvezl přesvědčivou výhru 4:1.

Nezaujatým fandům utkví kuriózní moment, který byl výjimečný, ale rozhodně se nestal poprvé. Znalcům se možná vybaví nakvašený výraz Cristiana Ronalda. Portugalské hvězdě velice podobě v roce 2010 při přáteláku proti Španělsku ukradl trefu krajan Nani.

A kdo ví, jestli se Vondrášek netvářil podobně.

Kamery jej ale v sobotním utkání po odvolaném gólu nesnímaly.