Hlavní obsah

Liga se vrací. V úterý už by se mělo hrát

Osmé kolo fotbalové Chance ligy, které bylo v plánu o víkendu, se kompletně odložilo. Na úterní dohrávky šestého kola Plzeň-Olomouc a Mladá Boleslav - Slavia by ale již mělo dojít. Tiskoví mluvčí obou týmů redakci Sport.cz v pondělí odpoledne sdělili, že další změna termínu s největší pravděpodobností není na místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý ze Slavie se raduje z branky . Ilustrační foto

Článek

„V tuto chvíli je vše připraveno, mělo by se normálně hrát,“ vyjádřil se za Mladou Boleslav Jiří Koros.

„V průběhu pondělí sice v Plzni pršelo, ale všechno, včetně hrací plochy, je připraveno pro úterní zápas se Sigmou Olomouc,“ doplnil plzeňský mluvčí Václav Hanzlík.

Po fotbalově chudém víkendu by tedy dva úterní duely měly konečně potěšit tuzemské fandy kopané. A to i proto, že je hostí města v Čechách. Mladá Boleslav už prakticky žádný déšť v úterý nečeká. Plzeňský region pak z celé republiky trpěl na extrémní srážky ze všech nejméně, není proto překvapením, že se s ligovým kláním počítá. Ačkoliv například hosté z Olomouce sídlí v oblasti, kde velká voda nadělala (a stále způsobuje) značné škody.

Střetnutí Plzně s Olomoucí a Mladé Boleslavi se Slavií už se dle původního jízdního řádu ligy měla konat koncem srpna. Tři ze čtyř zúčastněných mančaftů (Slavia, Plzeň, Mladá Boleslav) ale v té době bojovaly o postup do hlavní fáze Evropské, v případě Středočechů Konferenční ligy.

Náhradní termín byl stanoven na úterý 17. září, tedy týden před začátkem evropských dobrodružství všech tří mužstev. A vypadá to, že další odložení není na pořadu dne.