Hlavní obsah

Slavia rozdrtila Budějovice. Sparta vysoko porazila Teplice, slaví Dukla i Karviná

Aktualizováno

Sparta i Slavia slaví ve fotbalové Chance Lize vysoké výhry. Letenští zůstávají stoprocentně úspěšní, duel v Teplicích zlomili po inkasované brance na 1:1. Hned po ní totiž vstřelil vítězný gól Lukáš Haraslín, a mistr nakonec přehrál Severočechy 4:1. Sešívaní proti Českým Budějovicím dominovali, už v 9. minutě vedli o dvě branky a v pohodě si došli pro vítězství 4:0. První tři body v ročníku zapsaly Dukla a Karviná. Nováček doma na Julisce udolal 1:0 Bohemians po kuriózní trefě Dominika Haška, Slezané zvítězili stejným výsledkem v Pardubicích.

Sestřih zápasu Slavia – České BudějoviceVideo: LFA

Článek
Fotogalerie

Sparta navázala na úvodní výhry s Pardubicemi a na půdě Shamrocku Rovers ve druhém předkole Ligy mistrů. V první půli nastřelil břevno útočník hostí Jan Kuchta, až po přestávce ale utkání nabralo grády.

Hned ve 47. minutě dal branku Martin Vitík, který nastavil nohu do odkopu Michala Bílka, a míč zaplul do sítě. Domácí vyrovnali v 60. minutě zásluhou Jaroslava Harušťáka, jenže za minutu Letenští znovu vedli. Střelou na zadní skóroval Haraslín. V nastaveném čase pomohli soupeře zlomit střídající hráči úřadujícího mistra. Victor Olatunji doklepl do sítě přihrávku Angela Preciada, poté se poprvé za Spartu trefil kosovský křídelník Ermal Krasniqi.

Sestřih zápasu Teplice–SpartaVideo: LFA

Slavia dominovala

Slavia zareagovala na remízu na Slovácku, proti Českým Budějovicím jasně dominovala. Už ve 2. minutě ranou na přední tyč otevřel skóre David Douděra. V 9. minutě zvyšoval po Dioufově centru Daniel Fila. Ještě v první půli se trefil Lukáš Provod, ale rozhodčí u videa nakonec odhalili, že se nacházel v těsném ofsajdu.

Favorit doma v Edenu v pohodě kontroloval utkání. V 66. minutě přidal třetí gól Filip Prebsl, využil obrovskou chybu gólmana Martina Janáčka. V závěru ještě přidal čtvrtou branku Conrad Wallem, který krátce předtím přišel na hřiště.

Dukla má první body

Dukla vyhrála díky velké bojovnosti a odhodlání. Už ve 23. minutě se dostala do svízelné situace, když byl po nechtěném prošlápnutí Matěje Hybše vyloučen útočník Lukáš Matějka. Bohemians z narůstající převahy gól nevytěžili a v 52. minutě dorovnal počet hráčů na hřišti střídající obránce Klokanů Martin Dostál, který svou chybu řešil sražením Murise Mešanoviče, a rozhodčí Lukáš Nehasil ho vyloučil.

Nováček znovu ožil a v 66. minutě se radoval z gólu. Nákop Dominika Haška propadl až do sítě, vybíhající brankář Michal Reichl hrubě chyboval, míč netrefil. Hosté pak už nedokázali střelecky reagovat. Dukla sebrala první body po návratu do ligy, Bohemians nenavázali na úvodní výhru proti Baníku Ostrava.

Sestřih zápasu Dukla–BohemiansVideo: LFA

Hyský se raduje z výhry

Karviná vyhrála v Pardubicích 1:0 díky gólu Amara Memiče už z 15. minuty. Bosenský ofenzivní hráč si zhruba metr za pokutovým území navedl míč a skákavou střelou překonal brankáře Viktora Budinského. Žádnou jinou branku už diváci neviděli. Trenér Martin Hyský se raduje z první výhry v lize, poražený kouč Jiří Saňák na body s Východočechy čeká.

Sestřih zápasu Pardubice–KarvináVideo: LFA

V neděli se hrají další čtyři zápasy druhého kola. Jako první duel LiberecOlomouc, odpoledne pak OstravaJablonec Mladá Boleslav Slovácko. Jako poslední se představí Plzeň, která doma hostí Hradec Králové.

2. kolo fotbalové ligy
Sobota
Dukla – Bohemians 1:0
Branka: 66. Hašek
Teplice – Sparta 1:4
Branky: 60. Harušťák - 47. Vitík, 61. Haraslín, 90+1. Olatunji, 90+5. Krasniqi
Pardubice – Karviná 0:1
Branka: 15. Memič
Slavia – České Budějovice 4:0
Branky: 2. Douděra, 9. Fila, 66. Prebsl, 83. Wallem
Neděle
14:30 Liberec – Olomouc
17:00 Ostrava – Jablonec
17:00 Mladá Boleslav – Slovácko
20:00 Plzeň – Hradec Králové