Hlavní obsah

Liberec shání útočníka. Ale nechceme dělat kotrmelce, říká Nezmar

Předváděná hra ho zatím příjemně překvapuje, ovšem bodů čekal generální ředitel Liberce Jan Nezmar více. „Změn jsme udělali hodně, a ne vždy si to sedne, jak by mělo,“ vysvětlil pro klubový web v odpovědích na dotazy fanoušků. Slovan nyní řeší hrotového útočníka, v hledáčku měl mimo jiné olomouckého Jana Klimenta.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Nezmar na archivním snímku

Článek

Výrazně obměněný Liberec netající se velkými ambicemi zahájil sezonu cennou výhrou v Karviné, ovšem v dalších pěti zápasech již naplno bodoval jen jednou, kdy doma smetl 3:0 Pardubice. Po šesti kolech je se sedmi body devátý.

„V tomto ohledu určitě spokojený nejsem. Sám na sebe vytvářím velký tlak, tak ho vytvořím i na tým. Čím dříve si zvykne, že je pod tlakem, tím lépe. Měli jsme určitě mít klidně o pět šest bodů více, myslím, že kvalitu jsme na to měli,“ řekl Nezmar, jenž se do Liberce vrátil na jaře po téměř sedmi letech jako generální ředitel klubu.

„Na druhou stranu důležitější než samotný výsledek je pro mě vnímat proces, který se děje od pondělí do pátku a zápas v sobotu ho buď potvrdí, nebo ne. V tomto ohledu jsem už smířlivější a mám hodnocení pozitivnější. Myslím, že zatím v rámci procesu plníme, co jsme si zadali, a věřím, že v dlouhodobějším horizontu se to projeví pozitivně i na bodech,“ doufá generální ředitel Slovanu, který před sezonou posílilo jedenáct nových hráčů.

„Chci být trpělivý a věřím, že i lidi okolo v tomhle budou trpělivější, protože změn jsme udělali opravdu hodně, a ne vždy si to sedne, jak by mělo. Upřímně, proces a hra mě od začátku spíš pozitivně překvapila. Čekal jsem, že to bude trochu víc kostrbatější, na druhou stranu chceme být úspěšní a nahoře a jen malí si dávají malé cíle, takže pojďme být lepší. Ale nemůžu nevnímat, že fotbal je optikou fanouška o výhrách a bodech,“ dodal Nezmar.

U Nisy momentálně hledají hrotového útočníka jako náhradu za Luku Kulenoviče, který před měsícem přestoupil do nizozemského týmu Heracles Almelo. „V Liberci se tohle vždy dlouhodobě dělo a dít bude, byť bychom to chtěli mít samozřejmě mnohem řízenější podobou, což v tomhle případě nešlo. A tím jsme se dostali do situace, že jeden hrotový útočník nám oproti úvodnímu plánu bezesporu chybí. Na rovinu řeknu, že kdybychom tohle věděli na začátku sezony, tak je pravděpodobné, že by tady byl Kliment, o kterém jsme přemýšleli a který byl k mání,“ zmínil Nezmar útočníka Olomouce, který s pěti vstřelenými góly momentálně vede tabulku střelců.

„Jenže byl k mání, když jsme tady měli Kulenoviče, ale takový je holt fotbalový život a tohle se těžko plánuje. Na druhou stranu v rámci dlouhodobé vize nechceme dělat kotrmelce a zadělávat si na budoucí problémy tím, že teď vezmeme někoho, kdo nám krátkodobě může a taky nemusí pomoci, protože tohle nikdy nevíte, ale o kom nejsme úplně přesvědčení a dlouhodobě nám problém spíš znásobí,“ vysvětlil Nezmar.

Severočeský klub však o útočníka v tomto přestupovém období usiluje. „Zabýváme se tím a může se to stát, ale pokud to nebude někdo, o kom nejsme přesvědčení, že nám dokáže splnit krátkodobé i dlouhodobé vize klubu, tak útočník prostě nepřijde. A budeme věřit, že na všem zlém se dá najít něco dobrého a větší prostor vznikne pro hráče jako Nyarko nebo Letenaye a dřív se tak najde někdo, kdo bude oporou do budoucna,“ uzavřel Nezmar.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc