Hlavní obsah

Letáček blízko přestupu do La Ligy! Odpojil se z Baníku

Aktualizováno

Fotbalový brankář Jiří Letáček je kousek od přestupu z Ostravy do Getafe. Baník na svém webu oznámil, že svoji oporu pustila odletět k závěrečným jednáním. Letáček by se tak po exsparťanovi Ladislavu Krejčím stal již druhým hráčem, který v probíhajícím přestupním období zamířil z Česka rovnou do španělské elitní soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Baníku Ostrava Jiří Letáček při zápase se Spartou Praha

Článek

Ostravský celek uvedl, že minulý týden obdržel konkrétní nabídku na Letáčkův přestup a v posledních dnech jednání výrazně pokročila. S jakým klubem jedná, ale nespecifikoval. Podle informací webů iSport.cz a Deník.cz by se ale mělo jednat o Getafe, dvanáctý celek uplynulé sezony, který slibuje poslat do Ostravy částku okolo dvou milionů eur (asi 50 milionů korun).

„Jirkovi jsme dnes dali souhlas, aby mohl závěrečnou fázi jednání absolvovat přímo v zahraničí. Dnes se tedy od mužstva odpojuje a uvidíme, co přinesou příští hodiny,“ řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Letáček přišel do Baníku předloni z rodných Pardubic. V české lize bývalý mládežnický reprezentant odchytal 64 zápasů. V uplynulém ročníku výrazně pomohl ostravskému týmu ke čtvrtému místu. Zapsal devět čistých kont, což byl po plzeňském Martinu Jedličkovi a Peteru Vindahlovi ze Sparty třetí největší počet v soutěži.

V Getafe by se Letáček o místo v sestavě pral s 31letým Španělem Davidem Soríou, jenž za posledních šest sezon vynechal pouze 11 ligových zápasů. V brance Baníku by se pak nejspíš uhnízdil 22letý Jakub Markovič, jehož pustil Letáček v minulém ročníku pouze do tří prvoligových duelů.