Hlavní obsah

Lercha výhra Karviné v Ďolíčku nepřekvapila. Nejsem naivní, tvrdil budějovický trenér

Těsné vedení v záchranářském souboji ve Zlíně neudrželi, avšak s remízou 1:1 byli nakonec spokojeni, přestože domácí dohrávali důležitý zápas v deseti bez vyloučeného Schánělce. Fotbalisté Českých Budějovic si díky ní udrželi jednobodový náskok na poslední Ševce a dvě kola před koncem nejvyšší soutěže tak stále mají reálnou naději, že se vyhnou přímému sestupu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Jiří Lerch byl s remízou ve Zlíně spokojený.

Článek

„Plichta je pro nás dobrá. Bereme ji. Naším cílem je zachránit ligu v baráži, a účast v ní máme stále ve svých rukou. Věřím, že zbývající dva zápasy s Jabloncem a v Karviné zvládneme,“ přemítal českobudějovický kouč Jiří Lerch.

První poločas utkání ve Zlíně byl podle něj oboustranně dost nervózní. „Dopředu jsme tušili, že to bude především tuhý boj. My jsme byli víc na míči a připravili jsme si nějaké střelecké příležitosti. Domácí mají vysoké hráče, a tak hrozili ze standardních situací,“ rekapituloval.

Góly padly až po změně stran. Dynamo vedlo po přesné hlavičce Tranzisky. „Zlín bohužel z ojedinělé akce se štěstím vyrovnal. Štěstíčko pak naopak chybělo nám, když Alli trefil tyč,“ litoval Lerch.

V závěru, kdy hráli Jihočeši přesilovku, měli paradoxně herně navrch Ševci. „Počínali si už hop nebo trop. My jsme naopak měli zřejmě trochu v hlavách, že jsme venku už dlouho nezvítězili. Kluci se strachovali o výsledek. Ale každý bodík nás přibližuje baráži,“ tvrdil trenér Dynama.

Lerch připustil, že mu příliš nevyšel záměr, s jakým poslal na hřiště na konci střetnutí Lukáše Havla. „Je hodně silný při standardkách. My jsme se k nim ovšem skoro nedostali,“ mrzelo ho.

Prozradil, že ho příliš nepřekvapil triumf rovněž se zachraňující Karviné ve vršovickém Ďolíčku nad domácími fotbalisty Bohemians 1905, kteří už mají jistotu, že se mezi elitou představí i v příští sezoně.

„Leccos už jsem ve fotbale zažil, a tak nejsem naivní. Nechci to ale příliš rozebírat. My se musíme soustředit sami na sebe a nespoléhat na ostatní výsledky. Víme, že nám nikdo nepomůže. Před našimi fandy jsme silní, takže věřím, že utkání s Jabloncem v neděli zvládneme k naší spokojenosti. A pak se co nejlíp připravíme na poslední duel v Karviné, kde se zřejmě rozhodne,“ předpokládá Lerch.