Hlavní obsah

Transfer se neudělá za týden. Nejsme na playstationu, poukazuje Rosický

Aktualizováno

Po dvou titulech a zisku poháru před Spartou stojí v sezoně 2024/2025 klíčový úkol. Dostat se do skupinové fáze Ligy mistrů poprvé od roku 2005. Tento fakt si uvědomuje i sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický. Ten dále rozkrývá, jak náročná byla jednání o příchodu posil ze Španělska a Turecka.

Transfer se nedá udělat během týdne, nefunguje to jako na playstationu, říká Tomáš Rosický. S kádrem jsme spokojení, ale dveře nezavíráme. Video: Sport.cz

Článek

Jak moc velkým cílem je dostat se do hlavní fáze Ligy mistrů už letos?

Mluvíme o tom dlouhodobě. Cílem nás všech, celého týmu, je, že po ligových letech chceme hrát Ligu mistrů. Teď máme okamžitě jednu šanci a chceme o ni jednoznačně zabojovat.

Je velkou motivací fakt, že zisk titulu letos znamená přímou účast v Lize mistrů?

Po dvou vyhraných titulech se pokusíme vyhrát i potřetí, abychom získali pomyslný hattrick. Sezona ale bude náročná, týmy jsou kvalitní. My však jiné ambice ani mít nemůžeme. Máme velmi vysokou kvalitu na to, abychom zabojovali o všechny stanovené cíle.

Dají se očekávat další pohyby v kádru?

Je těžké říct v této fázi, že je to konečná podoba týmu. My dveře nezavíráme a trh budeme pozorně sledovat. Neznamená to, že ještě někdo třeba nepřijde. Momentálně, jak máme postavený kádr, jsme spokojení. Uvidíme však, jak se bude situace vyvíjet dál.

Po příchodech hráčů ze Skandinávie jste se vydali odlišnou cestou a přivedli hráče ze Španělska. Co vás k tomu vedlo?

Nemyslím si, že jdeme skandinávskou cestou. Nechodí sem hráči jenom z těchto zemí. Stačí se podívat do minulosti, kdo k nám přišel. Máme určitý počet lig, které sledujeme, a od toho se vše odvíjí. Nejsme fixovaní tedy pouze na určité země, které zmiňujete.

Můžete přiblížit, jak probíhal příchod Mathiase Rosse?

Když se podíváte na obchod, který jsme udělali s Galatasaray, to je přesně to, co mám rád. Mladý hráč jde moc brzo do velkého klubu a má to tam těžký, nechytí se. Věděli jsme o něm dost dlouho, už když Lars Friis nebyl v klubu. Sledovali jsme ho v Aalborgu. Je výhodou pro nás, že ho trenér zná, a sehrálo to velkou roli v jeho příchodu.

Jak se vám jeví Imanol García?

Imanol byl půjčený ve druhé španělské lize. Je to profil obránce, který se nám líbí. V březnu odehrál 90 minut proti Barceloně a zvládl to. Má potenciál být úspěšný také u nás. Jsme spokojení s tím, že k nám přišel. Je to výhodná koupě.

Dvě ze tří posil přišly až v posledním týdnu před startem ligy. Jak náročná byla jednání?

Často si neuvědomujete, jak těžké je dostat sem takhle kvalitní hráče. Zabere to spoustu času. Nejsou to jednoduchá jednání. Kdo si myslí, že transfer se udělá během týdne, tak to bohužel nefunguje. Možná na playstationu ano, v realitě ale ne.