Hlavní obsah

Lafata: Sparta má lepší kádr než Slavia! Věřím, že liga dopadne jako loni

Během letenské éry sice pálil jeden gól za druhým, stačilo to ale jen na jeden titul. Poslední dvě sezony však dělá Sparta bývalému útočníkovi Davidu Lafatovi radost. „Po Euru jsme my, fanoušci, natěšení na ligu. Doufám, že dopadne jako loni,“ přeje si nejlepší kanonýr v historii české fotbalové ligy (198 gólů) letenskou obhajobu. Sparta za ní vykročí pátečním domácím duelem s Pardubicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Někdejší střelec pražské Sparty David Lafata se raduje ze vstřelené branky.

Článek

Má tedy Sparta na mistrovský hattrick?

Kádr na další titul má. Uvidí se samozřejmě až na hřišti. Bude také záležet, jestli se klukům budou vyhýbat zranění.

Po uplynulé sezoně ale odešly dvě klíčové postavy Sparty - trenér Brian Priske a kapitán Ladislav Krejčí. Nezamává to s týmem?

Sám jsem zvědavý, jaká bude Sparta bez nich. Hlavním trenérem je sice Priskeho asistent Friis, ale Priskeho odchod zásahem je. Ještě větším je ale přestup Ládi Krejčího. Bude chybět na hřišti i jako osobnost v šatně. Na hřišti ho jakžtakž nahradí, v kabině však stěží.

Sledujete posilování Slavie, která přetáhla z Plzně za téměř 100 milionů korun útočníka Tomáše Chorého a dotahuje návrat Petera Olayinky?

Nějaké posily udělat Slavia musela, třetí sezonu v řadě bez titulu si jistě vyhodnotila jako neúspěch. Hodně je probíraný přestup Chorého. Já si ho ve Slavii dokážu představit, myslím, že jí pomůže.

Slavia ho považuje za hlavní trumf pro nadcházející sezonu, ve které půjde o přímý postup do Ligy mistrů.

Když to slávisté říkají, tak asi jo. Ukáže až čas, jestli bude transfer Chorého úspěšný. Každopádně na českou ligu se jedná o nadstandardního hráče.

Kdo z pražských S má momentálně silnější kádr?

Sparta. Přijde mi, že po letech, kdy její posilování bylo ve stylu pokus-omyl, to má teď hlavu a patu. Neposiluje za každou cenu. Pokud někdo přijde, má vysokou kvalitu a zapadne do herního systému.

Zasáhne do boje o titul kromě Sparty a Slavie i jiný tým?

Přímý postup do Ligy mistrů je velké lákadlo pro všechny. Máme se na co těšit. Sparta se Slavií jsou odskočené finančně, Plzeň si ale dál drží sportovní kvalitu. Bude pražská S hodně prohánět.

Zkvalitnila se česká liga za poslední sezony?

Zkvalitňují se věci mimo hřiště včetně návštěvnosti. Tomu tleskám. Po fotbalové stránce se ale pořád víc a víc rozevírají nůžky mezi elitou a zbytkem soutěže. Od Sparty se Slavií je trochu odskočená Plzeň a Liberec, ostatní kluby jsou pak odskočeny hodně.

Související témata:
  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc