Hlavní obsah

Kudla do zad. Kouč zlínských fotbalistů Červenka se ve dvou případech netrefil do sestavy

Už pošesté v řadě nedokázali v nejvyšší soutěži zvítězit. Fotbalisté Zlína jen remizovali na svém stadionu ve 3. kole nadstavbové skupiny o záchranu s Českými Budějovicemi 1:1 a před zbývajícími dvěma zápasy zůstávají v tabulce poslední s jednobodovou ztrátou na patnácté Dynamo. Na konci sezony by to znamenalo přímý sestup do druhé ligy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč zlínských fotbalistů Bronislav Červenka má před zbývajícími dvěma ligovými zápasy o čem přemýšlet.

Článek

„Utkání ubývá, a tak jsme na tom zase o něco hůř. Šanci poskočit o jednu či dvě příčky výš a zajistit si účast v baráži však stále máme. Budeme se rvát ze všech sil. Bude to ale zřejmě chtít vyhrát oba zápasy,“ uvědomuje si zlínský kouč Bronislav Červenka, jehož tým čekají ještě duely s Bohemians 1905 a v Jablonci.

Po střetnutí s Budějovicemi zkritizoval svoje mužstvo za výkon v první půli. „Byli jsme v ní nepřesní. Chyběl mi větší drajv směrem do soupeřovy šestnáctky i vyšší kvalita rozehrávky,“ vyčetl svým svěřencům.

Červenkovi vadilo, že se jeho hráči výrazně zlepšili až ve druhém poločase po inkasované brance. „Pomohla nám střídání. Najednou jsme byli mnohem pohyblivější a agresivnější. Zaslouženě jsme vyrovnali,“ mínil.

Pak podle něj přibrzdilo Ševce Schánělcovo vyloučení. Poté, co vystřídal Vukadinoviče, vydržel na hřišti jen dvanáct minut. „Jeho zákrok jsem dobře neviděl, a nechci ho tudíž hodnotit. Sudí si situaci prohlédli na videu a rozhodli. Teď už s tím nic nenaděláme,“ pokrčil Červenka rameny.

I v deseti však měli fotbalisté z Baťova města v závěru herně navrch. „Kdybychom byli kompletní, byl by náš tlak ještě výraznější. I tak jsme si vypracovali dvě či tři hodně nadějné střelecké příležitosti. Kluci nic nezabalili, chtěli střetnutí dotáhnout k vítězství. Bohužel jsme balon nedotlačili do brány,“ mrzelo ho zejména Slončíkovo břevno a nevyužitá tutovka Tkáče.

Červenka připustil, že se ve dvou případech netrefil pro utkání s Dynamem do sestavy. „Něco si v kabině řekneme a pak to není na hřišti vidět. Odpustím třeba nekvalitu v útočné fázi, ale pokud mi někdo něco tvrdí a potom nechce mužstvu všemi možnými způsoby v zápase pomoct, je to pro mě kudla do zad. Nehodlám to tolerovat,“ zdůraznil trenér.

Byť nebyl konkrétní, měl s největší pravděpodobností na mysli španělského záložníka Gonzáleze a nigérijského útočníka Ikugara. Prvního střídal už v poločase, druhého v 57. minutě.

Už myslel na nedělní duel s Bohemians 1905, v němž budou mít Ševci od 17 hodin znovu výhodu domácího prostředí. Klokani již mají jistotu záchrany. „V takových případech je to zrádné. Pražané už přijedou v klidu, nebudou pod tlakem. My chceme ligu ve Zlíně zachránit, a tak musíme vyhrát,“ předsevzal si Červenka.

Kromě vyloučeného Schánělce bude o víkendu postrádat také vykartované Slončíka s Fantišem. „Musíme si s tím poradit. Hrát budou jiní. Vybereme takovou sestavu, která bude schopná Bohemku porazit. Bude to ovšem chtít, abychom byli maximálně bojovní a odhodlaní celý zápas. Nejen pouze část jako v utkání s Budějovicemi,“ zdůrazní svým fotbalistům.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.