Hlavní obsah

Kuchta opouští Spartu

Aktualizováno

Fotbalový útočník Jan Kuchta je na odchodu z pražské Sparty. Podle informací Sport.cz má namířeno do dánského Midtjyllandu, kde už působí český obránce Adam Gabriel. Kuchta už má v Dánsku podstupovat zdravotní prohlídku, přestupové okno v této zemi se uzavírá v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta na archivním snímku.

Článek

Midtjylland měl o Kuchtu zájem už před rokem, tehdy přestup nedopadl a důrazný útočník zůstal na Letné. Teď se do kádru dánského šampiona už přesune, Midtjylland v předkolech Ligy mistrů neuspěl a čeká ho hlavní fáze Evropské ligy.

Kuchta přišel do Sparty před dvěma lety z Lokomotivu Moskva. S Letenskými slavil dva tituly, v minulé sezoně dokonce double. V jarní části vytvořil silné útočné trio s Veljkem Birmančevičem a Lukášem Haraslínem.

Na začátku této sezony jeho pozice oslabila a místo v základní sestavě ztratil. Zatlačil na něj Victor Olatunji, velkým signálem k jeho odchodu pak byl příchod kosovského střelce Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť, jenž se stal nejdražší posilou v historii Sparty (má stát 4 až 5 milionů eur, 100 až 125 milionů korun).