Hlavní obsah

Kuchta i Vitík chyběli. Jsou zranění, vysvětlil trenér Sparty. Chválil Solbakkena

Co s ním bude? Pozice fotbalového útočníka Jana Kuchty ve Spartě není pevná. Důrazný střelec přišel o místo v základní sestavě, tlak na něj ještě vzrostl po příchodu nákladné posily Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť. Kuchta chyběl v nominaci na ligový zápas se Slováckem (2:2). „Má menší zranění, nebyl fit, ale v příštích dnech by se měl zase zapojit do tréninku,“ informoval trenér Letenských Lars Friis.

Sestřih zápasu Sparta - SlováckoVideo: LFA

Článek

Kuchta po zápase přišel na trávník, poklábosil s obráncem Slovácka Petrem Reinberkem a pak doklusal do tradičního týmového kolečka uprostřed hřiště. Zatím zůstává, ale uvidí se, jak se jeho budoucnost vyvine v dalších dnech.

Do duelu se Slováckem nezasáhl nakonec ani Rrahmani. Vývoj utkání k jeho premiéře nepomohl, Friis při snaze dotáhnout ztrátu posílal z lavičky na trávník momentálně hlavní ofenzivní lídry, tedy Veljka Birmančeviče, Lukáše Haraslína a Victora Olatunjiho.

Na start v základní sestavě ještě třiadvacetiletý Kosovan není připraven, a tak si na Letné mohl na bránu vystřelit jen při rozcvičování během poločasové pauzy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Útočník Albion Rrahmani, nová posila Sparty, si podává ruku s trenérem Larsem Friisem během zápasu se Slováckem.

Do dresu se v sobotu odpoledne nepřevlékal ani stoper Martin Vitík. Podle zpráv z Německa se o něj má zajímat tamní bundesligový Hoffenheim. Stejně jako Kuchta nebyl na soupisce. Friis dostal otázku, která v sobě zahrnovala i zmínku o interesu z ciziny, a jen zakroutil hlavou.

„Je to úplně stejné jako v případě Honzy Kuchty. Také má menší zranění. Nebyl stoprocentně připravený, proto jsme ho nemohli využít. Ale bude už zase trénovat a bude v příštích dnech k dispozici,“ zmínil Friis. Bude tak věřit, že Vitíka bude moct nasadit v úterní odvetě posledního předkola Ligy mistrů proti Malmö.

Pochvalu si vysloužil střední záložník Markus Solbakken, který řídil hru Sparty. Odehrál možná svůj nejlepší zápas v rudých barvách. „To nevím, ale odehrál opravdu velmi dobrý zápas. Ukázal, jaké jsou jeho schopnosti a proč přicházel. Platilo to zejména pro práci s míčem. Jsem za něj rád,“ uvedl Friis.