Hlavní obsah

Krmenčík: Tuhle bránu mám hodně rád. Pokřiky? Lidi mají rádi chlapy, jako jsem já

Poprvé za Slovácko naskočil od první minuty a jeho přítomnost byla znát. Fotbalový útočník Michael Krmenčík sváděl souboje, trápil obránce Sparty, byl platný, nahrál na gól a sám také výstavní branku vstřelil. Z více než dvaceti metrů prásknul do balonu a Peter Vindahl se natahoval marně. „Hlava mi řekla: ‚Vystřel.‘ Zapadlo to tam krásně,“ liboval si po remíze 2:2 Krmenčík, na kterého fanoušci Sparty pískali. „Lidi mají rádi chlapy, jako jsem já,“ culil se důrazný útočník. V české lize se trefil poprvé od 7. listopadu 2021, kdy skóroval za Slavii proti Pardubicím.

Video: LFA

Článek

Jaký byl zápas na Spartě?

Jsem rád, že jsem dostal příležitost od první minuty. Mám nahrávku a gól, je jen škoda, že utkání neskončilo pro nás vítězně. Ale nedá se nic dělat, celkově to hodnotím kladně.

Představoval jste si takhle první zápas od začátku? Dal jste gól na Spartě, dlouho jste usilovali o výhru.

Jo. Asi takhle jsem si to vysnil. Gól byl asi nádherný, ještě jsem ho neviděl z opakovačky. Tuhle bránu mám hodně rád. Pamatuji si, že za Plzeň jsem tu gólmana dvakrát přeloboval.

Vybavíte si, že byste dal někdy takový gól z dálky?

Asi ne. Tohle nebyla moje klasická branka. Něco mi přepnulo v hlavě. Viděl jsem, že mi to dobře skočilo. Hlava mi řekla: ‚Vystřel.‘ Koukal jsem na gólmana, že je docela venku. Vybavuji si, jak balon letí, zapadlo to krásně. Musím se na něj ještě podívat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Michael Krmenčík ze Slovácka střílí gól na 2:1 během utkání 6. kola Chance Ligy na Spartě.

V jakém jste fyzickém stavu? Střídal jste v 54. minutě.

S realizačním týmem jsme se domlouvali, že vydržím zhruba šedesát minut, což tak bylo. Musím makat, aby to bylo příště zase lepší. Doufám, že v příštím zápase vydržím třeba o patnáct minut víc.

Vnímal jste pokřiky z tribun?

Jo. Takhle to v Česku je, kór na Spartě. V Plzni to bude možná ještě horší. Mentálně jsem na to ale připravený, v hlavě se tomu směju. Lidi mají rádi chlapy, jako jsem já.