Hlavní obsah

Krmenčíkův debut. Zřejmě jsem přinesl štěstí, usmíval se po výhře

Aktualizováno

Má za sebou premiérových 35 minut v dresu fotbalistů Slovácka, během nichž se musel víc věnovat hájení jednogólového náskoku svého mužstva než ofenzívě, která je mu vlastní. Jednatřicetiletý útočník Michael Krmenčík však nakonec slavil se svými novými parťáky cenné vítězství 1:0 nad ostravským Baníkem. Hradišťský tým se radoval z plného bodového zisku před svými fandy v nejvyšší soutěži poprvé v letošním kalendářním roce.

Sestřih zápasu Slovácko - Baník OstravaVideo: LFA

Článek

„Já se až po zápase dozvěděl, že Slovácko doma od loňského listopadu nezvítězilo. To je docela dlouhá doba. Takže jsem hrozně rád, že jsme to zlomili. Zřejmě jsem přinesl štěstí. Kéž by to tak pokračovalo i do budoucna,“ usmíval se Krmenčík.

Do týmu z Uherského Hradiště přestoupil jen čtyři dny před ligovým utkáním s ostravskými fotbalisty z kyperského Apollonu Limassol. „A to jsem si musel ještě pár věcí ve vztahu k předchozímu klubu vyřešit. Cítil jsem se po dlouhé cestě malinko unavený. Kouči Westovi jsem řekl, že jsem připravený tak zhruba na poločas. Poslal mě na hřiště deset minut po pauze. Byl bych samozřejmě radši, kdybych hned napoprvé vstřelil gól, ale i tak jsem pochopitelně spokojený. Vždyť jsem po delším čase naskočil do ostrého duelu, navíc jsme vyhráli,“ liboval si někdejší reprezentant, který největší úspěchy včetně tří mistrovských titulů slavil v plzeňské Viktorii.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Michael Krmenčík má za sebou vítěznou premiéru v dresu fotbalistů Slovácka.

V posledních minutách se Krmenčík při tlaku Baníku, který se ze všech sil snažil dorovnat jednobrankové manko, zapojil do bránění. „Přišlo mi to přirozené. Vždyť patřím k nejvyšším v mužstvu. Zaplaťpánbůh, že jsme těsný náskok udrželi,“ neměl problém využít své hlavičkové schopnosti ve prospěch defenzívy Slovácka.

Pochválil hradišťské fanoušky. „Byli fantastičtí. Dokázali překřičet i chachary. Celý zápas nás naprosto supr povzbuzovali,“ poděkoval na dálku. Po závěrečném hvizdu příznivci Slovácka vyvolávali jeho jméno. „Samozřejmě že jsem to vnímal. Zahřálo mě to u srdce,“ svěřil se Krmenčík.

Nevadí mu, že poprvé ve fotbalové kariéře obléká dres klubu, který sídlí v menším městě. „Chtěl jsem trochu klidu pro rodinu. Hodlali jsme se s manželkou vrátit domů do Česka, a tak Slovácko byla jasná volba. Teď jsme tady našli nový domov. Je to tady pěkné a lidi mají fotbal rádi,“ stihl už zjistit.

Krmenčík by se se Slováckem rád v tabulce pohyboval v elitní šestce. „Když budeme všichni usilovně pracovat, přijde i víc gólů,“ uvedl v narážce na to, že pouhé dvě trefy z dosavadních pěti kol ligové soutěže jeho novému mužstvu stačí aktuálně právě na šestou příčku.

Těší se také na obnovu bývalou spolupráci s veteránem Milanem Petrželou, s nímž se velmi dobře zná z někdejšího společného působení v Plzni. „Ve Viktorii mi nahrál na spoustu gólů. S Milánkem o sobě na hřišti víme. Teď na to budeme chtít navázat. Právě on byl jedním ze strůjců mého přestupu do Slovácka,“ připomněl Krmenčík.

Související témata: